Skocz do zawartości

316 problem z mocą i strzelanie po dodaniu gazu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.

w moim bmw 316 z 1992r i silnikiem m40 mam nastepujacy problem: w czasie jazdy w ogole nie chce sie rozpedzac jak sie delikatnie dodaje gazu jest uczucie jakby szarpała,natomiast jak sie wcisnie gaz w podłoge ma normalna moc na biegu jałowym jak otworze maske i dodam gazu w ogole nie chce wejsc na obroty tylko trzesie silnikiem i slychac lekkie strzaly w filtr powietrza co to moze byc? dodam ze swiece i przewody sa nowe silniczek krokowy wyczyszcony uklad dolotowy szczelny. gdzie dalej szukac? prosze o pomoc

Opublikowano
witam miałem identyczny problem u mnie powodem byla sonda wiedz ja odpiołem i do dnia dzisiejszego jezdze bez :D
A co za tym idzie wiecej PB pali jak masz odlaczona sonde
witam.

w moim bmw 316 z 1992r i silnikiem m40 mam nastepujacy problem: w czasie jazdy w ogole nie chce sie rozpedzac jak sie delikatnie dodaje gazu jest uczucie jakby szarpała' date='natomiast jak sie wcisnie gaz w podłoge ma normalna moc na biegu jałowym jak otworze maske i dodam gazu w ogole nie chce wejsc na obroty tylko trzesie silnikiem i slychac lekkie strzaly w filtr powietrza co to moze byc? dodam ze swiece i przewody sa nowe silniczek krokowy wyczyszcony uklad dolotowy szczelny. gdzie dalej szukac? prosze o pomoc[/quote'] :) Kolego Mialem compacta 1.6 m43 chyba m43 ale mniejsza o to ... Jak byla ladna pogoda to nic sie nie dzialo a jak padalo to woda dostawala sie na zlacze sondy i mialem identyczne objawy lekko gazu nie rusza gaz w podloge i odrazu lapie jak szalona.. Czasem gasla sama nie rowno chodzila i bylo takie wrazenie jak by sie zalewala. Radze wysuszyc sonde i jakos uszczelnic złacze powinno pomoc . Pozdrawiam..