Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Prawie zawsze. Wahacz z tarczą pasuje do wahacza gdzie jest tarcza, a tarcza z bębnami tylko tam gdzie bębny. Nie są one zamienne. Znaczy się dasz radę je założyć, ale jak masz tarcze to bez sensu bawić siew bębny.

PZDR>

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

EVIL, ale jak wahacz jest do tarcza, to założysz wahacza pod bębna, ale po co będziesz robił będny?? Trzeba wtedy zmieniać przewody hamulcowe, linki. Tak samo w drugą. Jak zmieniasz na tarcze, to nie starczy wahacz, ale tez linki hamulcowe i przeowdy są inne. Inne są też piasty i łożyska, a do wahaczy z bębnów nie założysz tarcz i na odwrót.

Każdy wahacz z tarczą pasuje do wahacza z tarczą, tak samo jak każdy z bębnem do będna, ale nie przełożysz samych tarcz na bębny i na odwrót.

PZDR>

Opublikowano
tak to sie zgodze z Toba w 100%. nie mowilem o szczegolach typu przewody itd. ja wspomnialem o tym ze osadzenie pasuje :D .
Opublikowano

no ja wlasnie chce zalozyc hamulce tarczowe i chcialem sie zapytac czy wahacze od kombi beda pasowac poniewaz czytalem ze wahacze napewno trzeba zmienic a akurat mam czesci od kombiaka :8) :P

ktos moglby podsumowac i wymienic wszystkie rzeczy ktore beda potrzebne do zmiany na hamulce tarczowe? :)

z gory dziekuje

pozdro

Opublikowano
głownie same wahacze, reszta to kosmetyk, zależy w jakim stanie przewody, oraz z tego co mi się zdaje to linka od ręcznego :)

"Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw.

Czasem i przegrać przychodzi.

Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki.

Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Henryk Reyman

http://img811.imageshack.us/img811/8193/mottol.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

POtrzebuje kpl wahacz z tarczmi, zaciskiem, najlepiej nowe przewody hamulcowe i te metalowe i gumowe, bo pewnie stare się ukręca, i linki hamulcowe. Warto ocenić stan zacisku i ewentualnie założyć nowe gumki. Warto też wymienić całość z belką, mi osobiście się wydaję żę lepiej sie to robi niż same wahacze.

PZDR>

Opublikowano
od razu jeszcze sprawdzić stan tulei na belce, bo pewnie nigdy tam nikt nie zaglądał, tak jak to u mnie :)

"Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw.

Czasem i przegrać przychodzi.

Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki.

Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Henryk Reyman

http://img811.imageshack.us/img811/8193/mottol.jpg