Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cze wszystkim jak w temacie mam problem zauważyłem z 3 dni temu mrygała mi kontrolka od hamulców niby że brak płynu ale przestała

a dzisiaj zauważyłem ze pedał sprzegła ma luz duży i bierze od podłogi czy moze to być spowodowane małą ilością płynu hamulcowego??bo z tego co sie oriętuje to sprzęgło jest hydrauliczne mój model beci to bmw e 36 1,8i rok 1992 prosze o konkretne odp bo martwi mnie ten problemik POZDRAWIAM i z góry dziękuje za wszystki wypowiedzi :cool2:

BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano

Bylo juz wiele razy na forum.

Prawdopodobnie masz uszkodzony wysprzeglik przy skrzyni.

Wysprzeglik korzysta jak najbardziej z plynu hamulcowego. Zbiorniczek plynu jest zbudowany w ten sposob aby w razie awarii najpierw zabraklo sprzegla a dopiero pozniej hamulcow.

Opublikowano

Nie tak prosto. Skoro miales malo plyno to znaczy ze cosik jest nie tak i prawdopodobnie ten plyn ci ucieka z tego wysprzeglika. Sprawdz dobrze rano czy bedzie plyn na ziemi lezal.

Wysprzeglik nie jest jakims olbrzymim kosztem. Kosztuje w granicach 100 - 150zl.