Skocz do zawartości

e46 330d sedan problem z zawieszeniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy mam wielki problem z zawieszeniem w moim aucie

A mianowicie taki ze nie da sie ustawic katow pochylenia przednich kol,kola sa w pozycji /\ nie wiem co juz mam robic, moze to byc przez krzywe amory?? Albo cos nie tak z lozyskami naamortyzatorami? Nie wiem jaka ma to auto przyszlosc ale scina mi opony od srodka;/ dodam ze auto jest obnizone nie wiem czy oryginalnie

Opublikowano

Z przodu mam blistein a z tylu jeszcze oryginaly ale do wymiany bo cieknie jeden;\ a jak duzo obnizony tzn o ile to nie jestem w stanie powiedziec powiem tyle ze mora opony jest na rowni z nadkolem tzn nie wchodzi w nadkole(do srodka) tylko jest na tym samym poziomie co zaczyna sie nadkole, wybaczcie.ze tak zawile:p

Mam zamiar wymieniac z tylu wszystkie tuleje na wachaczach bo strasznie skrzypia w zimie no i dziwnie pracuje tyl podczas jazdy no i do tego planuje wymiane amorow z tylu i kompletu sprezyn zeby byly te same przod i tyl.

Tylko nie wiem jakie amory kupic;/slyszalem o jakichs krotszych czy jakos tak z febi B8 tylko nie czaje o co z tym chodzi B6,B4 czy B8

Opublikowano
Prosze was pomozcie mi dlaczego nie umiem ustawic prawidlowego kata pochylenia kola z przodu moze to byc spowodowane zbyt niskim obnizeniem auta?? Zrzera mi opony i chce wkoncu cos z tym zrobic nie nie narobie na nie;/
Opublikowano
Jedź do jakiegoś speca. Masz "stjuningowane" zawieszenie przez poprzedniego właściciela i nie wiem co on tam wymienił że jest taki kąt. Dobry mechanik od razu zobaczy. Co do amortyzatorów to b4, b6 itd to bilstein.
Opublikowano

No tylko ze bylem juz u kilku ale zaden nic nie widzial:/ teraz zawieszenie mam obnizone i utwardzone ale elegandzko sie prowadzi choc tyl jakos dziwnie zarzuca przy szybkim pokonywaniu zakretow. No i denerwuje mnie niekiedy przejazd po dziurwych drogach:/ jak dowiem sie czegos wiecej od mechanikow to odezwe sie jak narazie to dzieki za wypowiedzi

Ale jesli ktos spotkal sie gdzies z takim przypadkiem to prosze pisac:)