Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem muszę zmienić u siebie wałek rozrządu. I teraz moje pytanie czy do silnika m20b25 muszę zainstalowac taki sam wałek czy może np. byż z 2.3 lub z 2.7, a może 2.0? Proszę o podpowiedź.

A może ktoś ma taki wałek?

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
najlepiej taki jak byl.. od ety napewno odpada bo te silniki sa wolnoobrotowei zupelnie inna charakterystyke pracy maja.. znowu od 2.0 jest podobno ostrzejszy i chodzi ale cos tam jest nie tak,. jakos zdania byly zawsze podzielone.. nigdy nie widzialem.. mozesz probowac.. od 2.3 nie wiem ale wydaje ze to jest ten sam walek co 2.0 bo glowica od 2.3 ma koncowke 731 czyli taka sama jak 2.0 tylko w 2.3 chyba wal korbowy jest inny reszta to samo tak mysle. pozdr
Nie wazne przy czym stoisz.. Wazne jak tym jezdzisz
Opublikowano
najlepiej taki jak byl.. od ety napewno odpada bo te silniki sa wolnoobrotowei zupelnie inna charakterystyke pracy maja.. znowu od 2.0 jest podobno ostrzejszy i chodzi ale cos tam jest nie tak,. jakos zdania byly zawsze podzielone.. nigdy nie widzialem.. mozesz probowac.. od 2.3 nie wiem ale wydaje ze to jest ten sam walek co 2.0 bo glowica od 2.3 ma koncowke 731 czyli taka sama jak 2.0 tylko w 2.3 chyba wal korbowy jest inny reszta to samo tak mysle. pozdr
Nie wazne przy czym stoisz.. Wazne jak tym jezdzisz
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Przecież tutaj w grę wchodzi tylko logika. Co ma wpływ na pojemność skokową pojazdu ? Skok tłoka, średnica cylindrów, liczba cylindrów. Jeżeli średnica cylindrów oraz ich liczba nie ulega zmianie to co musi się zmienić ? Oczywiście skok tłoka. A od czego on zależy ? Wyłącznie od odległości osi wykorbienia od osi wału korbowego. Czyli jednym słowem - nie wpasujesz innego wału.