Skocz do zawartości

E 61 - PRZEDNIE ZAWIESZENIE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kochani forumowicze , mam pytanie odnosnie mojej 525 d E- 61 przebieg ok.115000 km , od kilku tysiecy km.tzn.ok 4-5 tys.km spod przednich kol przy szybkosci 120-150kmh slychac gwizd ( GWIZDEK SEDZIEGO PILKARSKIEGO ) po pierwsze to strasznie denerwuje , a po drugie zauwarzylem ze na przedniej lewej oponie jest duzo powyrywanych dziur w bierzniku , wczoraj zmienilem opony na zimowe , i dalej to samo gwizdek sie NIE wylancza , zbierznosc byla w tamtym roku robiona , tak wiec pytam i prosze o pomoc .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

115000km?? który ro rok?? 09? i już łożyska? heh

1. dosuń szyby

2. zobacz czy nie wisi coś pod autem.

3. jedź do dobrego warsztatu blacharskiego i pomierz auto na płycie.

4. turbo

Opublikowano
115000km?? który ro rok?? 09? i już łożyska? heh

mam A4 B8 2009 rok kupiony w salonie jako nowy przebieg 60 tys i łożysko poleciało , objaw identyczny gwizdanie

Opublikowano
Bylem dzisiaj w warsztacie BMW ; MAISTER ZROBIL SOBIE RUNDKE PO AUTOSTRADZIE , i swierdzil ze z czyms takim jeszcze sie nie spotkal , przypuszczalnie moze byc cos od lusterka bocznego , w kazdym badz razie on przypuszcza ze jest to cos z uszczelkami powiazane , ale na dokladniejsza diagnoze potrzebowal by caly dzionek , szczerze mowiac , nie mam tyle kasy zeby zaplacic cala dniowke BM-OWSKIEMU maistrowi , bede dalej szukal i szperal . moze sie czegos doszukam . Lozyska odpadaja z gry , jest to bardzo wysoki ton dzwiekowy , i tylko podczas szybkosci od 110-150kmh slyszalny .
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
znalazlem ZLOSNIKA :D ; listwa na przedniej szybie ( jeden z malutkich plastikowych uchwytow ulamal sie , i niewiem dlaczego ) , po prostu listwa przy oporze wiatru lekko sie podnosila , i to bylo TO !!!!!! Dziekuje wszystkim tym ktorzy sie nad moim problemem glowe lamali i probowali mi pomodz .