Skocz do zawartości

(e46) 136 KM chlodniczka spalin egr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,ostatnio mialem wyciek plynu chlodniczego i autko kopcilo na bialo na zimnym silniku (cos jak para). Podejrzenie padlo na chlodniczke spalin egr, plastikowa opaska zacisnolem, ale nie do konca, wezyk wychodzacy spod chlodniczki i podzialalo bo juz od tygodnia prawie nic nie ubylo i wogole nie kopci, natomiast zaczelo wiecej palic!?. I teraz moje pytanie: czy da sie obejsc jakos ta chlodniczke? Czy po zaslepieniu zaworu egr bedzie taka mozliwosc i czy wieksze spalanie to efekt mojego zabiegu? Z gory dzieki pozdr.
Opublikowano

większe spalanie ci się wydaje albo jest przypadkiem. Rozumiem że zatankowałeś do pełna i zrobiłeś ta samą trasę licząc kilometry i potem znowu zatankowałeś do pełna i wyszła ci ogromna róznica w spalaniu ? czy co komputer ci wiecej pokazuje czy po czym wnosisz ? już tutaj widziałem magików co mowią "zatankowałem za 30zł i wskazówka szybciej wróciła do poprzedniego stanu" hahahaha

można to obejśc, można zaślepić, można wstawić kawałek zwykłej rurki, można wymienić chłodniczkę. Rób co chcesz

szukam
Opublikowano
  • Autor
Po zalozeniu opaski zauwazylem ze wskazowka spalania dochodzi w momencie do 20l na drugim biegu nawet jak jade bardzo spokojnie i nie cisnej jej zbytnio ale mniejsza z tym. bardziej intersuje mnie jak obejsc chlodniczke. Jak konkretnie ja obejsc bo jestem lajkiem w tym temacie :) Gdzie wstawic ten kawalek rurki?
Opublikowano
no zamiast chłodniczki ale to rzeźba. Najlepiej to wymień na jakiś sprawny element i już.
szukam
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Ekonomizer raczej nie nadaje się do sprawdzania spalania, szczególnie w mieście :8)

Można sprawdzić średnie spalanie na dystansie 50 km w teście 5.0, ale najrozsądniej tak jak kolega napisał.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.