Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Słuchajcie przejrzałem forum i mam pytanie moja 318i m40 spala mi w mieście około 12 litrów nawet 12,5 czy to normalne piszecie że wam czesto palo 10l 9,5 11 a maja powyżej 12l czy to norma czy może powinienem coś sprawdzić nie wiem dlaczego tak sie dzieje
Opublikowano
moj 316i pali 11-11,5 w miescie...mam wymieniony walek i popychacze ale zostaly dzwigienki do wymiany ale zabraklo mi kasy juz...sonda sprawna...takze za duze spalanie obwiniam dzwigienki...jak myslicie???????/
Opublikowano

Myśle że jak ma norme 10.6 to w zime może tyle palić. Dźwigienki mogą mieć wpływ ale nie wielki, co zauważyłem po sobie.

Fleex jak jeździsz głownie w korkach i na krótkich odcinkach to może tak być.

Opublikowano
ale chcialem zaznaczyc ze moje dzwigienki prawie nie istnieja i autko nie ma zbytnio mocy choc pow ymianie walka i popychaczy to jest duuuuzo lepiej...to dlaczego innym pala 316 teraz 10 a moj 11,5???
Opublikowano

To głównie kwestia tego w jakich godzinach jeździsz i w jakiej miejscowości.

Np ja mam cykl miejski i mam jazdę 20km do pracy stop and go. Ktoś z innej miejscowości gdzie nie ma takich korków też ma cykl miejski a jedzie 5 km góra 2 razy zwalniając.

Jak były mrozy i jechałem do pracy bez korków palił mi 12-13. Przestało być zimno, ludziskom poodpalały auta, znowu są korki to mi spalił 13.7. A jeżdżę tak samo.