Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

....Witam.

Mam do Was pytanie...Posiadam e39 525i i od paru dni słychać kolo silnika albo w silniku cykanie? cyk cyk i wzrasta razem z obrotami.Jak silnik się rozgrzeje to cykanie zanika....Co to może być?? Nie są to ani zawory zawory, panewki, olej ostatnio nie był wymieniany.Wydaje mi się że dźwięk wydobywa się od strony pasażera....Silnik na zimnego ani na ciepło nie traci mocy .....

Juz nie wiem co to jest......

Edytowane przez cudek29
Opublikowano
zmień temat bo zaraz ci go zamkną. Wpisz w temacie model auta i jaki silnik posiadasz w nim a widze że jestes tu nowy więc wypadalo by sie przedstawić
Opublikowano
Sprawdz poziom oleju lub wymien z reguly to zawory robia cyk ,cyk :lol: Lub sprecyzuj gdzie to dokladnie slyszysz -wystarczy pochylic sie i nastawic ucho :wink:

oleju jest tyle co trzeba i był wymieniany jakieś 3 tys km temu....żebym tak przyłożył ucho i było słychać :) bardzo słychać od pasażera i pod silnikiem bardzo niesie po podłodze

Opublikowano
Vanos jest dość łatwy do zdiagnozowania bo go słychać pod deklem. Lepiej niech kolega otworzy maskę i posłucha skąd dokładnie dźwięk dochodzi

Słychać cykanie na ostatnim lub przed ostatnim garze i niesie bardzo po podłodze ...z przodu pod pokrywką cisza