Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów

Mam następujący problem ze swoim bmw a konkretnie po odpaleniu auta strasznie nisko spadają obroty i jeśli nie dodam gazu chociaż trochę to zgaśnie. Muszę tak chwilę po trzymać na gazie żeby było ok (nadmienie auto to 1.6 m43 coupe z gazem sekwencyjnym 94r) szarpie wręcz bym powiedział tym silnikiem po rozgrzaniu auta jest ok. Niej est to czujnik temperatury bo już sprawdzałem...pod komputerem również nic nie wykazuje? Co dalej miał ktoś podobny przypadek ? ???

Opublikowano
Sprawdziłabym jako pierwsze gumę przepływomierza:) u mnie zaklejenie na chwilę pomogło, aż nie znalazłam dobrej używanej (bo nowa to duży koszt).
Opublikowano
ale czy to ma coś jedno do drugiego skoro odpala na benzynie jesli załapie jakąs okreslona temp. przełaczy na gaz sam...a to sie dzieje tylko podczas odpalenie auta gdzy pracuje na benzynie
Opublikowano

witam, jestem tutaj nowy i mam problem ze swoja bunia moze mi podpowiecie lub ktos mial taki problem i wie co to moze byc.

Mianowicie moje 316 M43 z gazem przy zimnym silniku po odpaleniu pracuje rowno po pewnym czasie (przejechaniu kilkunastu metrow) obroty wskakuja do 1500-2500 obr(na jalowym, staniu na swiatlach) i tak przez pewien czas sie trzymaja. Po dluzszym czasie obroty sie normuja i pracuje jak nalezy. to dzieje sie na pb i lpg, jak zgasze silnik przy takich obrotach to mam problem z odpaleniem. Wymienione kable wn swiece krokowiec i guma miedzy przeplywka a kolektorem (przeplywka sprawna) pomocy bo nie mam pojecia co to moze byc.