Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
'Witam.Kupiłem bmw e36 1.8is. ma zrobiony wydech "przelotowy". i straszny dźwięk;/ bardzo mi się to nie podoba ponieważ ponad 3 tys obr jest bardzo głośno. Czy da się coś z tym zrobić? Kupić katalizator czy może zwykłe tłumiki wystarczą??
Opublikowano
Zmieniłem wczoraj końcowy na ori wydech. jest dużo lepiej ale itak ponad 3tys obrotów słychać ten metaliczny dźwięk, nie umiem inaczej tego opisać. Czy dzięki katalizatorowi dźwięk będzie bardziej "przyjazny" dla ucha?;]
Opublikowano
Miałem to samo, okazało się, że mam małą strumienice zamiast kata, a jak wiadomo katalizator sporo kosztuje wiec kupilem najwiekszy tlumik przelotowy jaki się tam mieścił i zapłaciłem z wymianą 140zł, generalnie jest dużo ciszej natomiast przy tym silniku bez całego ori układu na katach nie spodziewaj się przyjemnej ciszy :). pozdro
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dokładnie, kup jakiś tłumik przelotowy, lub środkowy detykowany do jakiegośgolfa II czy III i wspawaj w miejscu kata. Będzie o wiele lepiej.

PZDR>

Opublikowano
Ale w tej chwili nie masz wcale tłumika środkowego i tylko kat wycięty czy jak? Normalnie przy tym silniku masz katalizator, tłumik środkowy i końcowy, w mniejszych silnikach był katalizator i tłumik końcowy.