Skocz do zawartości

[M52B28] Zbyt wysoka temperatura po wymianie ukł chłodzącego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam serdecznie,

Mój pierwszy post na tym forum, posiadam e36 328i Coupe 95' kupione dzięki ogłoszeniu na tym forum. :)

Mój problem polega na zbyt wysokiej temperaturze pracy silnika, wskazówka po nagrzaniu silnika jest w połowię drogi pomiędzy pionem a pierwsza kreską na prawo od pionu. Stanie w korku z włączona klimatyzacją nie zwiększa temperatury. Ogrzewanie w kabinie jest w porządku, temperatura osiągana jest raczej w odpowiednim czasie.

Jak dotychczas wymieniłem:

- chłodnicę

- wiskozę

- pompę wody

- termostat 88 stopni

- obudowę termostatu

- płyn chłodniczy

- czujnik poziomu płynu chłodzącego

- przepłukałem cały układ dwa razy płynem PRESTONE

Na każda cześć nieszczędzeniem pieniędzy, jednak żadna z części nie była kupiona prosto od BMW - wszystko zamienniki. Wszystkie części nowe.

Układ jest na pewno odpowietrzony. Szukam usterki już ponad miesiąc :cry: przeczytałem już chyba wszystkie tematy dotyczące układu chłodzenia...

Mam wrażenie ze po wymianie wszystkich części temperatura osiąga jeszcze wyższa wartość niż przed wymianą...

Proszę o pomoc gdzie może leżeć przyczyna zbyt wysokiej temp, czujniki temp, wskaźnik temperatury? Jest możliwość ze któraś z tych części uległa usterce?

Istnieje metoda sprawdzenia prawdziwej temperatury silnika, bez używania wskaźnika z zegarów?

Edytowane przez batas2
Opublikowano

bhuehehe

dobre :cool2: :cool2:

wymieni biedak połowe auta a okaże sie ,że to poprostu zegary