Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem, auto przestało palić na jeden cylinder pierwszy od strony kabiny. Sprawdzałem: cewkę, kable, świece i czujnik stukowy wszystko działa. Już z kończyły mi sie pomysły, a iskra dalej słaba. Czcy może to być wina komputera sterującego ?
Opublikowano
Witam. Mam problem, auto przestało palić na jeden cylinder pierwszy od strony kabiny. Sprawdzałem: cewkę, kable, świece i czujnik stukowy wszystko działa. Już z kończyły mi sie pomysły, a iskra dalej słaba. Czcy może to być wina komputera sterującego ?

Czasem jak coś się sprawdza coś umknie, więc proponuje zamienić miejscami świece i przewód WN z cylindra pierwszego z cylindrem na którym przewód WN i świeca działa prawidłowo.

Jak problem będzie taki sam, czyli znów problem na pierwszym cylindrze to oznacza że albo cewka jest uszkodzona lub coś dzieje się w sterowniku.

Kolega jest pewny że iskra jest słaba ?

Może gniazdo zaworowe jest wypalone i nie ma kompresji, warto sprawdzić kompresję i jak wypadnie dobrze to można myśleć o awarii sterownika lub cewki.

Opublikowano

Czasem jak coś się sprawdza coś umknie, więc proponuje zamienić miejscami świece i przewód WN z cylindra pierwszego z cylindrem na którym przewód WN i świeca działa prawidłowo.

Jak problem będzie taki sam, czyli znów problem na pierwszym cylindrze to oznacza że albo cewka jest uszkodzona lub coś dzieje się w sterowniku.

Kolega jest pewny że iskra jest słaba ?

Może gniazdo zaworowe jest wypalone i nie ma kompresji, warto sprawdzić kompresję i jak wypadnie dobrze to można myśleć o awarii sterownika lub cewki.

Jest jakiś sposób na wypalone gniazda zaworowe ? wlanie moto doktora coś pomoże ?

Opublikowano
Czyli co nowa głowica? Czy lepiej wstawić cały silnik, ponieważ nie wiem w jakim stanie jest reszta auto kupiłem tydzień temu, niby w dobrym stanie a ledwo dojechałem do domu....
Opublikowano

moto doktor :mad2:

to napewno cie czeka full :cool2:

jesli nie wiesz w jakim stanie jest to kwestia czy masz znajomego mechanika ktory ci to taniej naprawi jesli nie masz

update engine biorąc nowy szukaj zamontowanego w aucie którego będziesz mógł sprawdzić przed zakupem :nienie:

cisnienie sprawidzić itp taniej cie wyjdzie sam słupek a reszte swoją wkładasz jednak nie wiadomo jak ma sie ta reszta do aktualnego stanu

poprzedni własciciel pewnie nie tylko o to nie dbał a o reszte też :search:

potem sprzedają za grosze trupy tak naprawde

Opublikowano
Jeśli kupiłeś auto tydzień temu, zwróć to auto.

no bez jaj widzały gały co brały cena pewnie była adekwatna do stanu

zresztą w umowie na bank ma kupujący zapoznał sie ze stanem pojazdu.....

auto to nie telefon ludzie biorą padliny bo tanie a potem sie zaczyna marnowanie życia i kasy na

ratowanie tego aż w koncu straci nerwy i wcisnie następnemu