Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy, trochę mi przeszkadza w moim BMW E46 2004 r stan kloszy reflektorów przednich. Chodzi dokładnie o przeźroczystość reflektora, jest ona trochę przymglona z powodu użytkowania. Zastanawia mnie czy można to jako wypolerować i przywrócić szklisto-przeźroczysty wygląd, czy trzeba je wymienić na nowe? Jeden nowy klosz w ASO 309 zł, więc wolałbym uniknąć sporego wydatku dla swojej zachcianki. Potraficie coś podpowiedzieć?
Opublikowano
Jest kilka postów, które prezentowały poprawę wyglądu i przezroczystości kloszy przy użyciu zwykłych past polerskich typu tempo czy farecla. Poszukaj, może się ich dokopiesz. Niektórzy używali także drobnego papieru ściernego na wodzie + pasta polerska. Ja osobiście nie robiłem tego, widziałem tylko fotorelacje. Na jednym kloszu robi mi się plamka matowa, za rok czy 2 będzie trzeba się za to zabrać o ile będę nadal posiadaczem tego auta.
Opublikowano (edytowane)

jakie od środka :D od zewnątrz polerka, najpierw papierem 600, potem 1200 a potem chyba ze 2tys z duża ilością wody. Potem robisz jazde z polerką (ręcznie nie dasz rady). Pasta lekkościerna i na wiertarke załóż tarcze polerską i jazda. Ja to robiłem, z halogenami poszło super, natomiast szkła świateł po jakimś czasie wróciły do złego stanu więc kupiłem nowe klosze (120zł sztuka) i jest teraz świetnie :)

obstawiam że masz je nie zamglone jak w starym matizie tylko z zewnątrz wypiaskowane od kamieni i piasku :)

Edytowane przez K3m0T1989
szukam