Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem z dogrzewaniem się swojej E34. Otóż już jadąc dzisiaj około 9 rano strasznie wolno mi się nagrzewał, po około 7-8 km dopiero wskazówka zbliżyła się do pionu. Skoro teraz tak wolno się nagrzewa to co dopiero jak będą mrozy... W tamtym roku wymieniałem płyn, odpowietrzyłem układ no i wskazówka podnosiła się z niebieskiego po około 7 km. Może termostat wypadałoby wymienić? A może tak mają te samochody? Chociaż wydaje mi się, że nie, Passat po 2-3 km już łapie ładną temperaturę.
Opublikowano
U mnie jak byly mrozy kolo 10st wogole nie chcial sie nagrzewac jak pownienien. Wskazowka ciagle stala pochylona na ok 70st. Wymiana termostatu zalatwila sprawe. Poczekaj az bedzie chlodniej i zobaczysz co sie bedzie dzialo.
Opublikowano
a jaki problem sprawdzić czy termostat nie puszcza za szybko? Najlepiej tuż przed pionem się zatrzymaj i macaj dolny wąż i chłodnicę. jesli będą ciepłe na na 150% termostat do wymiany. Nie ma sensu na mrozy czekać z wybadaniem sytuacji. Szkoda silnika i paliwa