Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jestem posiadaczem e46 330d 2000r. Mam w nim oryginalne radio - kaseciak.

Nie chciał bym go wymianiać. Cd mi dużo nie da. Wolę USB na transmiterze.

Ale mniejsza. Chciał bym zapytać, czy jest możliwość wstawienia wzmacniacza do takiego radia ?

I przy okazji zapytam, o moc wzmacniacza BMW do e46?

http://allegro.pl/bmw-3-e46-wzmacniacz-hi-fi-harman-kardon-6921050-i2621981234.html

Najlepiej było by, gdyby ktoś mi po prostu napisał, co muszę kupić. Jakie przejściówki, kable itp, bo się na tym w ogóle nie znam. ;/

Z góry dziękuję ! :)

Opublikowano

chcesz wstawić wzmacniacz pod oryginalne głośniki ?

jeżeli chcesz pozostać przy oryginalnym radio i podłączyć je pod wzmacniacz, to musisz zaopatrzyć się w konwerter sygnału z hi na low

do tego jakiś zestaw wzmacniacz + głośniki.

Z głośnikami jest o tyle problem, że albo kupujesz dedykowane albo przerabiasz mocowania

Opublikowano

Głośniki już jakieś mam.

2 x 45 i 2 x 55

Nie chodzi mi o jeżdżącą imprezę, tylko chcę poprawić jakość. ;)

A ten konwerter, o którym piszesz, to co ? ;)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Z tego co czytałem na necie taki konwerter nie jest najlepszym rozwiązaniem. Poza tym dobrej jakości konwerter kosztuje ponad 200 zł.

Lepszym rozwiązaniem byłoby wyciągnięcie z radia wyjść niskiego poziomu. Na necie są gotowe "zrób to sam". Myślę że większość elektroników dałoby sobie z tym radę. Jest też sporo o tym na forum.