Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanko bo w moim e60 słabo grzeje ogrzewanie tz jak ustawie np na 24 stopnie to czuć ze leci ciepłe ale jak tak potrzymam z 10 min to zaczyna leciec chłode njuz nie takie jak na poczatku i to samo jak ustawie tem na max to przez jakis czas leci gorace po czym leci chłodniejszea jest temp na max .Dodam ze nie ustawiam na automatyczne ustawienia tylko reguluje sam tem.Coś mogło siąśc ? ostatnio wymieniłem zawór ogrzewania bo myslałem ze coś to pomoże ale dalej to samo.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zacznij od sprawdzenia termostatów - głównego i EGR. Musisz wejść w ukryte menu i sprawdzić jaką silnik osiąga temperaturę; powinna być po rozgrzaniu silnika w okolicach 88-91'C.

Działa ci funkcja "Rest" (ogrzewanie na postoju - nie mylić z Webasto)?

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

Opublikowano
Myślałem ze to poliftowy he bo jest ładniejszy iinaczej wygląda jak mój.Ale dlaczego mam takie objawy po podłaczeniu jak opisałem? skoro jest przedliftowy?
Opublikowano
Na poczatek sprawdz czy masz dosyc plynu i czy uklad jest dobrze odpowietrzony.Na nagrzanym silniku sprawdz czy weze wchodzace do kabiny te od ogrzewania sa cieple wlacz ogrzewanie i zobacz czy robia sie chlodniejsze. I to samo z chlodnica sprawdz czy chodzi odrazu caly obiek tzn czy termostat zamyka