Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich.Wie ktoś może jak podkrecić turbinę żeby się wcześniej załączała bo teraz zaczyna ładować od 2500 obrotów a chciałbym podkręcić na jakieś 1800.
Opublikowano

turbiny się nie podkręca.

Masz niesprawne auto to po pierwsze,

po drugie zrób diagnoze u jakiegoś kumatego człowieka a nie tylko zwykłego mechanika.

po trzecie pewnie coś nie tak ze sterowaniem turbiny, wyjść jest kilka, nieszczelność wężyków podciśnienia które uczestniczą w sterowaniu turbiną, niesprawny zaworek który steruje turbiną, źle ustawiona turbina np. regeneracji, awaria przepływomierza, awaria czujnika ciśnienia doładowania.

normalnie auto zaczyna się odpychać ładnie właśnie od około 2tyś obrotów, nawet poniżej już zaczyna zdrowo dmuchać.

stało się to nagle czy od dawna tak masz.

szukam
Opublikowano
Wężyki niedawno wymieniałem na sylikonowe, zaworek też wymieniłem na nowy oryginalny. A co do żle ustawionej turbiny to co dokładnie masz na myśli? czujnik ciśnienia doładowania wymieniony. Już od dawna tak mam.
Opublikowano

sztanga źle wyregulowana która steruje kątem łopatek w turbinie.

jakieś spadki w mocy ?

auto nie jedzie do 2.5 tyś a potem wyrywa asfalt az do 4 tyś ?

szukam
Opublikowano

diagnoza za pomocą inpy, dis-a itd - u kogoś kto umie czytać te programy, może coś z przepływomierzem

turbiną zająłbym się dopiero jak nie będzie żadnych błędów, logi dynamiczne będą ok jak i inne pomiary będą właściwe