Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z autem przy prędkości 100-120 km/h odczuwa się drżenie całej gabloty. Sprawdzałem go już na stacji kontroli pojazdów, wszyscy mechanicy twierdzą, że nie ma żadnych luzów i z zawieszeniem wszystko jest ok. Opony mam nowe Bridgeston Potenza , felgi 18 też sprawdzone. To samo dzieje się gdy założę zimówki 15, wymieniłem też amortyzatory i tarcze. Co to może być :?: :?: ????

viewtopic.php?f=72&t=117890

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Trochę zacytuję siebie

Bo znów okazało się,że zawieszenie w E39 jest bardzo niewdzięczne nie tylko w diagnozowaniu usterek,ale też w naprawie.

U mnie też tak mówili przez rok może więcej,aż wysypało się tak,że prawie nie było co zbierać-luzy po pół centymetra,a tuleje pływające to prawie nie istniały.

Wtedy stwierdzili że małe luzy są :lol: (tuleje w dalszym ciągu na szarpakach nie wyszły).Nawet najmiejsze luzy w tym aucie mszczą się podwójnie.

Nie potrzebnie wydałem pieniądze na tarcze hamulcowe.

Muszę jeszcze poruszyć temat felg takich jak 18" nie nadają się do codziennej jazdy po naszych drogach-zawieszenie na nich dostaje po d***e podwójnie,albo i lepiej.

Dlatego po naprawie zawieszenia szkoda mi było pieniędzy i pracy,powędrowały koła 16".Inna jazda komfort bez porównania,może w zakrętach nie to trzymanie,ale na wyścigi się nie jeździ.

Dodatkowo każde nawet najmniejsze bicie felg też daje znać o sobie.

Dziś prostowałem dwie tylne,miały delikatne bicie co widać się kumulowało i w efekcie po przekroczeniu 120 samochód nie wpadał w mocne drgania ale wyczuwalne było takie "mrowienie" i było bardzo nieprzyjemne.

Po prostowaniu jest :cool2:

PS.Zmień tytuł na zgodny z regulaminem.

ec2Wze6.jpg
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.