Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
problem taki,że na benzynie kuleje na wolnych obrotach a jak troche złapie temperatury i przełącze na gaz to na gazie trzyma obroty bardzo dobrze i ladnie schodzi z wysokich. problem jest tylko na benzynie. czy to moga byc wtryski gdyz jak pamiętam podczas wyjmowania głowicy zauważyłem,że ze środka z wtrysków wylatywały jakieś plastyki... i jeszcze jedno co do benzyny. jak nacisnę delikatnie gaz to jest ok a jak aby puszcze to koniec ;/
Opublikowano
Jak przekręcam kluczyk w pozycje jeden , że aby się świecą kontrolki to słychać jak pompa podaje paliwo więc problem chyba tkwi we wtryskach. Jak sprawdzić czy są dobre?
Opublikowano

podpinam sie mam to samo

na benzynie jak by nie pali na wszystkie gary

ma problemy czasami jedzie normalnie czasami przerywa to tak na zmiane 2 km super 2 km ciezko

na lpg idzie jak burza bez problemów

obstawiałem wine filtra paliwa pompka raczej nie bo nigdy na rezerwie auto nie jezdzilo

teraz dodaje wtryski

cytat z innego forum :

najprościej jest wyciągnąć listwę z wtryskami na zewnątrz i włączyć test wtryskiwaczy przy pomocy testera jednocześnie obserwując tryskające z nich paliwo,jeżeli nieposiadazs testera to przy pomocy rozrusznika obracaj silnikiem i obserwój.Zazwyczaj się zapiekają lub po ich wyłączeniu podciekają,oczywiście to zagadnienie dotyczy części mechanicznych w tryskiwaczy.