Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem gdy zapalam samochod na zimnym silniku kreci sie do oko 6tys a po 5minutach juz tylko do 3,5tys i chodzi tak jak by na dwa gary chodzil parkocze i nie ma sily i gdy zejdzie do wolnych obrotow to chodzi równo ale do 3.5tys co moze byc? wymienialem juz walek, swiece i przewody. Pomocy bo juz nie wiem o co chodzi.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wymienialeś sam wałek?? Masz gaz? Na zimno się nie kręci silnika do 6 tyś

PZDR>

Opublikowano

czyscilem silniczek i nic. No wiem ze sie nie kreci ale raz zobaczylem i na zimnym dochodzi do 6tys tylko jak troche temp. zlapie to juz sie przestaje krecic. tak mam gaz ale na benzynie jest to samo ostatnio zrobilem nawet ze 300km na beznzynie bo myslalem ze moze sie poprawi cos ale dalej nic. wymienialem walek i popychacze.

Jak sprawdzic ten regulator gdzie to jest?

Opublikowano
no wlasnie o dolot nie jestem pewny ale nie slychac zeby zasysal powietrza. Myslalem ze moze zawory juz swoje przezyly i trzeba moze cala głowice regenerowac co o tym myslisz?
Opublikowano
prędzej obstawiałbym padnięty silniczek krokowy, ja mam taki rownież od gazu. Zanim doszedłem do tego dlaczego falują mi obroty to zrobiłem generalny remont silnika (nie wymienialem tylko wału) i okazało się, że to jego wina koszt 50zl a chodzi rowniótko
Opublikowano
spokojnie spokojnie bez nerwów, to jest po przecinku więc chodziło o to żeby sprawdził regulator ciśnienia paliwa, a jak ma gaz to żeby gaz sobie wyregulował.
Opublikowano
ale tak jest tez na benzynie. nie tylko na gazie. wiec wyregulowanie nic nie da podjade na komputer jeszcze podlacze moze jakis czujnik a jesli nie to trzeba oddac na przerób metali i kupic cos innego mocniejszego:)