Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiam się nad operacją drzwi przednich w e32. Chcę wyciąć otwory pod 16-17cm głośniki i jak wiadomo jest to operacja nieodwracalna. Nie chciałbym na darmo pochlastać beżowej skóry, raczej mam na celu polepszenie systemu audio (przenieść głośniki z fabrycznego miejsca w nogach na drzwi). Oczywiście w gre wchodzi później dorabianie z drewna adapterów do zamocowania głośników, obciąganie skórą itp.

Czy któryś z Szanownych Kolegów przeprowadzał takie operacje ?

Czekam na opinie i porady, pozdrawiam - Adam.

Opublikowano

w przypadku E32 jak i E34 nie jest to taka prosta sprawa .

Jeżeli chcesz to zrobić aby "troche" poprawić granie to lepiej zostaw te boczki w spokoju .

Ale poprawnie przeprowadzona operacja , która niestety wiąże sie dużym nakładem pracy , daje niesamowity efekt grania .

Jeżeli jesteś maniakiem Audio to gra warta świeczki .

Tu masz przykład poprawnie przeprowadzonej przeróbki drzwi w E34 > http://www.caraudioreda.pl/bmw.html

btw to mój pierwszy post u was , a że nie ma działu "tu sie witamy" , witam sie tu ;)

pozdrawiam , Mehow

marnujesz życie jeżeli nie jesteś dobry w tym co robisz
Opublikowano

Dzięki za link Mehow

Zabudowa super - szczególnie przednie drzwi - właśnie o coś takiego mi chodziło. Sporo pracy ale ja lubie majsterkować szczegulnie przy samochodzie.

Co do mavic-a, to chciałem pogratulować - śliczne MOCNE auto no i pewnie teraz gra jak niezła orkiestra. Całosć super, ślicznie spasowane moduły na głośniki drzwi przednich i porządne wygłuszenie poszycia. Subbasa te z przypakowałeś konkretnego a forma skierowania głosnika w otwór podłokietkika daje pewnie niezłe wrażenie wewnatrz auta. Tylko ta poszarpana blacha jakoś kłuci się z wyglądem głośnika i skórzaną tapicerką. Ale ogulnie git! - moje uznanie!!!

Mam już sporo pomysłów - musze teraz pozbierać to w kupe i brać się do roboty, pozdrawiam

Opublikowano

Adam to nie jest blacha poszarpana tylko jakas pianka. Tez tak mialem ale zona mi nie dala spokoju i poobcinalem :mrgreen:

mavic Napisz czy ta pleksa na skrzyni jest jakos uszczelniona?

Pozdro

Pozdrawiam wszystkich chorych na tzw chorobe BMW :)

http://img500.imageshack.us/img500/4504/06102004bmwe34series5m5resize3.jpg

Opublikowano

Pianka to jedno a blacha to drugie.

Przecież można byłą ja ładnie równo obciąć i obrzlifować - sam zerknij na zdjęcie tylnej kanapy z opuszczonym podłokietnikiem na którym widać śliczny głosnik basowy i ową blache

Opublikowano
Pianka to jedno a blacha to drugie.

Przecież można byłą ja ładnie równo obciąć i obrzlifować - sam zerknij na zdjęcie tylnej kanapy z opuszczonym podłokietnikiem na którym widać śliczny głosnik basowy i ową blache

Napisze jak jest u mnie . To co widac od strony kabiny to jest pianka przykrywajaca blache , ona jest tak ponacinana aby bylo mozna ja latwo zdemontowac. Nie wyobrazam sobie azeby w BMW zostawili tak poszarpana blache :doh:

Pozdro

Pozdrawiam wszystkich chorych na tzw chorobe BMW :)

http://img500.imageshack.us/img500/4504/06102004bmwe34series5m5resize3.jpg

• 1 rok później...