Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie,

mam takie pytanie / problem, być może banalny ale wyszło dziś wieczorem a po ciemku nie będę grzebał:) Okazało się ze w moim E91 pilot nie rygluje szyby w bagażniku. Ostatnio zakładałem alarm (Tytan 400) więc być może tu jest przyczyna. Przed założeniem alarmu nie sprawdzałem. Być może wymaga to odrębnego zaryglowania przyciskiem bagażnika na pilocie. Macie jakies pomysły czemu tak się dzieje?

Opublikowano

Jeżeli masz pilota przy sobie, to zawsze otworzysz (przy założeniu, że posiadasz opcję dostępu komfortowego). Ma to swój plus. Nie trzeba odryglowywać i znowu ryglować samochodu jeżeli chcesz coś tylko zabrać z bagażnika. Przycisk dezaktywuje się ponownie po oddaleniu pilota od samochodu.

Pozdrawiam

Opublikowano
Ogólnie cała klapa bagażnika również się otwiera gdy posiadasz przy sobie kluczyk. Zamknij auto, stań trochę dalej i niech ktoś inny spróbuje otworzyć klapę lub samą szybę..jeśli mu się to uda tzn że faktycznie coś jest nie tak
Opublikowano
Wiedziałem że wyjasnienie jest banalne. Mam dostep komfortowy:) Sprawdzę to jeszcze jutro ale macie racje pewnie. Z tym że i tak z dostepu comfort nie mogę korzystać jesli chodzi o bagaznik bo jak wsuwam reke od razu wyje alarm:)
Opublikowano
...Z tym że i tak z dostepu comfort nie mogę korzystać jesli chodzi o bagaznik bo jak wsuwam reke od razu wyje alarm:)

To dziwne..mam ten sam alarm i po otwarciu szyby klapy lub całej klapy alarm tymczasowo się rozbraja..po zamknięciu klapy ponownie sam się uzbraja

Opublikowano
Ale Piotrek ma dokładany "aftermarketowy" alarm- czy ten alarm może być rozbrojony poprzez dostęp komfortowy?

pozdrawiam

http://www.hostpic.org/images/75oie_1992258bREE92Wx_2_.png

Pomogę w mojej okolicy przy diagnozie,kodowaniu itp. Free of charge.