Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam kolegow! Mam pytanie odnosnie radia w bmw 525d e39. W moim aucie jest obecnie kaseciak bmw business i chcialbym je zmienic na cd business i zastanawiam sie czy wystarczy je tylko zamienic i wszystko bedzie smigac czy trzeba cos przerabiac?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ale kaseciak jest też dwuczęściowy.Wiem jak chłopaki zakładali cd do panelu bez mida i też chodziło-może jest to zależne od wersji.

W radiach przed i po lifcie były różne kostki i trzeba na to zwrócić uwagę.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

Kaseciak może być i zapewne tu jest jednoczęściowy - bez możliwości pewnie podpięcia MIDa.

Najlepiej nich zainteresowany uzupełni w końcu czy ma jednoczęściowe radio czy dwu, auto ma przed czy po lifcie. Bo jak na razie to pomóc nie ma jak :mad2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
525d czyli przypuszczam,że radio z dwóch części i kostka na płaskie piny(przed liftem były bolce)
ec2Wze6.jpg
Opublikowano
sorki ze tak pozno ale nie dalo sie wczesniej. Auto mam z 2003r i wydaje mi sie ze jest w calosci ale moze sie myle,musze sie przypatrzec bo dop je kupilem
Opublikowano
sorki ze tak pozno ale nie dalo sie wczesniej. Auto mam z 2003r i wydaje mi sie ze jest w calosci ale moze sie myle,musze sie przypatrzec bo dop je kupilem

99% ze masz przyczepiona kostke do obslugi MIDa sprawdz jak wyjmiesz radyjko...

"powinna" byc przyczepiona do metalowego slupka za radiem ...

Opublikowano
Jeszcze nie wyciagalem radia ale jest ono jednoczesciowe. Jest natomiast druga sprawa, a mianowicie zmieniarka. Jak kupilem auto zmieniarka lezala w bagazniku niepodlaczona. posiada ona dwa kable do podlaczenia z czego jeden zakonczony jest podluzna okraglom wtyczka i jednym wtykiem plaskim, natomiast w miejscu gdzie powinna sie ona znajdowac sa dwa kable z cienkimi plaskimi wtyczkami,jedna dluzsza ,a druga krutsza. Wydaje mi sie ze jest ona od innego modelu ale moze sie myle