Skocz do zawartości

Bmw 330d 184km stuki w silniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Po ostatniej dłuższej trasie zaczęło coś stukać w silniku :( po odpaleniu na wolnych obrotach jest oki (nic nie słychać normalna praca silnika) stuki pojawiają się po dodaniu gazu, gdy spadaja obroty tez stuka.Mam filmik na którym słychać stukanie
.Szukalem na necie podobnych tematów i znalazlem podobny tylko jest troche inny dzwiek stukania w tamtym przypadku to chyba panewki byly.Może ktos mial podobny problem z 3-litrówka. Jeżeli byl bym w pl zaprowadzil bym do mechanika, ale jestem we Francji a tu za byle co licza duze pieniadze. Moze z wasza pomoca uda sie zdiagnozować usterkę.Z góry dzieki pozdro.
Opublikowano
a na wcisnietym sprzegle zachowuje sie tak samo :?: proponowalbym zdjac pasek aby wykluczyc osprzet
KOZIOL
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
po sciągnięciu paska jest to samo wciśnięcie sprzegla też nie pomaga.... moga to być wtryski??
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor
okazalo sie ze silnik sie skończył.Teraz mam pytanie czy silnik od 3 litrowki po lifcie 204 km bedzie pasowal?? aktulnie jest zamontowany 184km??
Opublikowano

a co padło, panewka ??

i przy jakim przelocie? bo te silniki spokojnie 500 tys km robią, więc ciekawe że umarł

życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem ;)
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Ja stawiam na panewkę lub wał ,ale przebieg musiał być kosmiczny w silniku m57