Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie. Piszę w imieniu dupy wołowej będącej właścicielem w/w auta. Wołow ma problem ze swoim E36. Auta nie da się odpalić. Po uruchomieniu silnika obroty wchodzą na 500obr/min po czym auto zdycha i gaśnie. Wołow jak zwykle zaczął od dupy strony ale to temat na inny wywód. Usterka, przypadłość znika po odkręceniu pompy paliwa - dosłownie - po odkręceniu pompy i włożeniu jej na miejsce auto można normalnie uruchomić i jechać... do wyłączenia silnika - wtedy już ponownie nie odpali. Pompa w górę i na miejsce - wszystko działa - prawdopodobnie powstaje nad lub podciśnienie w baku - czy taka usterka dawała by takie efekty? Wołow oczywiście stroni od warsztatów i drutuje jak może a ja z racji tego że mu to auto 2 lata temu sprzedałem mam teraz prz#@$##$$ne i jestem ten zły. Wołow twierdzi że podpinał auto pod carsofta i wyszedł błąd podciśnienia w baku - jaki to numer błędu oczywiście nie pamięta. Na chwile obecną wołow zamówił zawór odpowietrzający baku ale nie wiem czy to to. Czy szanowne grono forumowe ma jakaś wskazówkę dla kolegi wołowa bo ja mam już dosyć sapania - nigdy nie sprzedawaj auta koledze , znajomemu , rodzinie - nigdy!

Co zostało sprawdzone - pompa podpięta na krótko działa, napięcie do niej dochodzi, filtr paliwa został wymieniony, akumulator jest nowy, nie ma i nie było imo,

Napiszcie proszę co można jeszcze w warunkach polowych zdziałać lub potwierdźcie potrzebę skorzystania z warsztatu dedykowanego BMW - może Wy go przekonacie.

Dzięki i pozdrawiam.