Skocz do zawartości

Jaki OLEJ BMW 120d e87 z CASTROL na MOBIL???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Posiadam e87 2.0 d 163 KM i zalany jest olej CASTROL 0w30. Z tego co wiem należy zastosować olej o normie LongLife 04 i Castrol ją spełnia. Posiadam w domu z poprzednio użytkowanego a4 TDI kilka litrów oleju MOBIL 5w30 również spełniającego normę LL04 i VW 50501 i na opakowaniu jest zapis że przeznaczony do aut z DPF itp.

Czy ktoś przechodził z Castrola na MOBIL?? Czy są jakieś przeciwwskazania ??

Pozdrawiam

Jeżeli miałeś w ostatnich 3 latach szkodę z OC sprawcy- zapewne należy Ci się dopłata do odszkodowania. Praktycznie wszystkie odszkodowania są zaniżane. Nie dajmy się okradać !!!

Zainteresowanych zapraszam na Priv.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Można spokojnie przechodzić na oleje innych marek, pytanie jest jak stary jest ten Mobil ? bo olej z czasem traci swoje właściwości.
Opublikowano
Olej kupiony miesiąc temu ale Audi się sprzedało. ;)

Jeżeli miałeś w ostatnich 3 latach szkodę z OC sprawcy- zapewne należy Ci się dopłata do odszkodowania. Praktycznie wszystkie odszkodowania są zaniżane. Nie dajmy się okradać !!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jesli masz Mobil1 ESP Formula 5W30 to śmiało go możesz użyć.
Opublikowano
Posiadam Mobil 5w30 Super 3000. W specyfikacji są wymienione normy min. 505 01 VW i BMW LongLife 04. Dokupię brakującą ilość i wymienię :) ok 5.5 l powinno wystarczyć do tego motoru?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ten też jest ok i 5,5 litra spokojnie wystarczy.
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano
Panowie jestem nowym posiadaczem BMW e-87 i mam pytanie wczoraj zmienilem olej w silniku na CASTROL 5w40 full syntetick niewiedzialem jaki jest lany bo koles ktory mi sprzedal mowil ze castrol czy jak zalalem 5w40 a wczesniej moglbyc lany 5w30 nic sie niestanie :?: przebieg 130tys 2.0diesel :?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeżeli masz silnik M47 a prawdopodobnie taki masz , BMW zaleca lepkość 0w30 którą ja preferuję w naszym klimacie lub 5w30 . Zmień na któryś z tych przed zimą . 5w40 latem ujdzie , nic się niestanie .