Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Niestety wczoraj spotkała mnie niemiła niespodzianka.

Po przyjezdzie do domu chciałem samochód schować do garażu i ZONK.

Najpierw auro zgasło i przestało odpalać. Rozrusznik kręci ale auto nie odpala. Wygląda jakby paliwa nie dostawał.

Model 520 rocznik 12/96.

Prosiłbym o sugestie co mogę sprawdzić we własnym zakresie przed oddaniem samochodu do mechanika.

Z góry dzięki

Opublikowano

przede wszystkim podaj prąd na bezpiecznik od pompy paliwa i sprawdz czy ona działa - otworz bagaznik, podnies dywany - powinno byc ją słychac,

wykrec z jedną świece - zobacz czy jest sucha , czy jest na niej paliwo

potem sprawdz czy jest iskra

Opublikowano

Frank, dziekuje za szybka odpowiedz. Jesli spotkamy sie na jakims zjezdzie masz u mnie zimne piwko :cool2:

Na szczescie okazał się to bezpiecznik od pompy paliwowej (znajduje sie w skrzynce bezpiecznikowej w bagażniku koło akumulatora).

Co prawda wczoraj sprawdzałem bezpieczniki, ale tylko wizualniei był to późny wieczór. Ten uszkodzony wyglądał jak sprawny i stąd moje przeoczenie :duh: :mad2:

Jeszcze raz dziękuję za szybką reakcję i przepraszam za zamieszanie :)

zamykam więc temat (nie wiem czy mogę :D )

Opublikowano
Frank, dziekuje za szybka odpowiedz. Jesli spotkamy sie na jakims zjezdzie masz u mnie zimne piwko :cool2:

Na szczescie okazał się to bezpiecznik od pompy paliwowej (znajduje sie w skrzynce bezpiecznikowej w bagażniku koło akumulatora).

Co prawda wczoraj sprawdzałem bezpieczniki, ale tylko wizualniei był to późny wieczór. Ten uszkodzony wyglądał jak sprawny i stąd moje przeoczenie :duh: :mad2:

)

nie ma sprawy

:)

najwazniejsze ,ze juz działa