Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Do niedawna mialem audi - wowczas bardzo czesto korzystalem z forum dotyczacego tej marki, w zwiazku ze zmiana autka zmienilem forum :-). Mialbym pewna wydaje mi sie ciekawa propozycje - zalozyc nowy dzial -forum regionalne. W takim miejscu mozna by przedewszystkim dyskutowac o wszelkich spocikach i sprawach regionalnych, bez zasmiecania innych dzialow i potem zakladania nowych watkow. Nie wiem jak chlopaki z klubu audi w zimie, ale w lecie oraganizowane sa spociki raz na tydzien - w efekcie nie bylo czesto wiecej niz kilkanascie autek, ale zawsze co tydzien mozna bylo zajechac, pogadac i ewentualnie popytac dlaczego cos dziwnie cyka i gdzie z tym jechac :-D...

pozdrawiam

Opublikowano
dobry pomysł na innych forach jest cos takiego przy okazji mozna zobaczyc kto jest z okolicy i umówic sie na spota.popieram :cool2:
Opublikowano
popytac dlaczego cos dziwnie cyka i gdzie z tym jechac :-D...

Od tego jest forum techniczne

mozna zobaczyc kto jest z okolicy

Od tego jest profil...

• Moderatorzy
Opublikowano

To forum powstało PRZEDE WSZYSTKIM po to aby pomóc innym właścicielom BMW oraz aby stworzyć swego rodzaju bazę wiedzy na temat BMW (działy Mechanika, Audio, Spalanie, Przydatne linki, Zrób to sam, Polecane warsztaty).

Cała reszta (w tym głównie działy Galerie oraz Wokół BMW) są działami DODATKOWYMI, stworzonymi na prośbę forumowiczów aby nie było na tym forum tylko o sprawach technicznych.

Nie widzę powodu żeby zakładać regionalne fora. Zresztą ile ich by miało być? Tyle co województw? Więcej? :duh:

Na spotkania można się umawiać w dziale Wokół BMW i wystarczy. :wink:

Pozdrawiam

Admin

Opublikowano

Nie do konca - wystarczy zajrzec na strone audi klub polska. Bardzo duzo aktywnych osob wypowiada sie we wszystkich dzialach a dodatkowo w dziale regionalnym. Podam przyklad - przyklejone sa miasta kilka, kilkanascie najwiekszych z oczywistych powodow, natomiast bardziej aktywne grupy z mniejszych miasteczek na tyle aktywnie uczestnicza, aby ich temat(region) i tak byl widoczny. Wiadomo forum techniczne jest od problemow, ale czesto nie da sie wytlumaczyc co sie dzieje i jak cyka ;-) a nie koniecznie trzeba eksperymentowac z mechanikami lub aso. Obecnie widzialem probe spociku w krakowie, spelzla na niczym w dodatku juz nawet nie widac tego tematu :-(. No nic to tylko byla moja propozycja, a jak dziala widzialem w praktyce i bylem bardzo zadowolony :-). Przyznaje sie bez bicia nie wiam jak teraz to dziala bo nie zagladalem od kilku miesiecy, ale pewnie tak samo jak wczesniej :-) - wysmienicie.

Co do wyszukiwarki - oczywiscie mozna poszukac gdzie ktos mieszka, ale wedlug mnie glupio pisac ot tak do kazdego na priv czesc chcesz sie spotkac ;-). A tak wchodze w krakow i juz wiem co, jak, gdzie z kim i kiedy ;-).

Opublikowano

a mozna też zajrzeć na forum Twingo i zobaczyć, że fora regionalne przysłużyły się niechybnie do dezintegracji klubu

moim zdaniem pomysł zły

BMW 528i, vito 110 CDi,

Zajazd pod Sosnami, Małkinia

Bar Sosenka, Rockwool polska, Małkinia

Zajazd Chodowiak, Chodów k/Siedlec

Opublikowano
Nie chce, aby rozlecialo sie forum bmw tym bardziej z mojego powodu ;-). Demokracje mamy w usa i rosji ;-) - ale na przykladzie tego drugiego panstwa nie mozna negowac zalet demokracji... Wszystko zalezy od ludzi - przekonalem sie w watku spot w krakowie - kilka osob chcialo sie spotkac pare (naliczylem chyba 3 glosy) osob nie chcialo i skutecznie doprowadzili do rezygnacjie ze spotkania, a inna sprawa, osoby proponujace spotkanie tez nie byly do konca zdecydowane... Byc moze sa ludzie, ktorzy chca sie jedynie na forum wypowiadac, ale gwarantuje jest wielu takich jak ja co znajda czas czesciej niz jeden czy dwa razy w roku na spotkanie ogolnoposkie... No nic widocznie ludzie chcacy sie spotykac zadko zagladaja na forum, a ci co nie chca sie spotykac nie chca tego zmienic wiec temat uwazam za zamkniety...
Opublikowano

Timm, nie zgadzam się z Tobą, że nie użytkownicy forum nie chcą się spotykać. Co prawda zima nie sprzyja takim imprezom :), ale już jest coraz cieplej i będzie coraz więcej spotkań. Jeśli chcesz się spotkać to śmiało wrzuć jakąś propozycję spotkania, myślę, że znajdą się chętni.

A wg mnie wadą podziału regionalnego jest to, że przeszkadza to w zawieraniu nowych znajomości. Np. nie poznałbym Jelita przy takim podziale bo pewnie czytalibyśmy tylko te regiony które nas interesują...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Watek uznalem za zamkniety jednak w obliczu nowych pomyslow Panow i Wladcow bmw klub, a wbrew temu co napisal moj przedmowca, a zarazem moderator, bynajmniej na tym forum nie ma mozliwosci nawiazania kontaktu z innymi ludzmi i zorganizowania spotu/zlotu. Jak dla mnie zarzad klubu postepuje w sposob zalosny. Nic dodac nic ujac nie spotkykajmy sie w ogole - bo po co skoro zarzad jest nie omylny a przeciez dba o dobry wizerunek i promocje marki bmw czytaj organizuje cale jedno czy dwa ogolnopolskei spotkania na ktorym pojawia sie ~1/1000 posiadaczy z racji odleglosci lub innych powodow. Nic dodac nic ujac...
Opublikowano

timm przeczytaj regulamin, a później krytykuj.

BMW KP dopuszcza możliwość spotykania się Forumowiczów i Klubowiczów i w regulaminie jest jasno napisane jak należy postąpić, żeby to osiągnąć. Jeśli Ci to nie odpowiada, to trudno, albo się dostosujesz, albo ...

Takie jest życie. Chcemy mieć tu porządek i tylko pod tym warunkiem Dział został uruchomiony ponownie.

Nie krytykuj już, proszę, więcej działań Zarządu, bo niczemu dobremu to nie służy.