Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystki serdecznie,

Jest to mój pierwszy post na forum więc chciałem się przywitać.

Od 3 tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem E60 z 2007 roku - wersja po lifcie.

Pierwszą rzeczą jaką chciałbym zrobić w aucie to kompletna wymiana środka (wykładzina, fotele, kanapa, podłokietnik, deska rozdzielcza, kierownica i podsufitka). Obecnie w aucie posiadam fotele z materiału z regulacją elektryczną góra/dół oraz oparcie. Regulacja przód/tył jest mechaniczna. Kupiłem fotele skórzane - pełna elektryka z pamięcią. Oczywiście moduły są w zestawie. Boczki do drzwi posiadają dodatkowe podświetlanie schowków (u mnie brak).

W związku z powyższym szukam osoby, która pomoże (oczywiście za $) w następujących rzeczach :

- Demontaż foteli, kanapy, wykladziny, podłokietnika

- Montaż nowych foteli, kanapy, wykładziny, podłokietnika + ewentualne przeróbki w instalacji elektrycznej jeżeli będą konieczne

- Podłączenie oświetlenia do boczków drzwiowych ?

Jestem z Wrocławia

Opublikowano

Montowalem juz taki zestaw. Z fotelami nie ma wiekszych problemow, ale wiązkę trzeba polożyć. Z tego co pamietam to fotele chodzą na lin-busie.

pozdro

B.

CARFIX BMW

Pełny serwis pogwarancyjny.Kodowanie i programowanie, indywidualizacja ustawień. Aktualizacja oprogramowania. Dostęp do serwera online(OSS),ASAP oraz Werkstatt information recherche (WIR). Cześci nowe - parts sales support (PASS) i używane do BMW.

Szczecin ul.Mieszka I 61a

Tel.692377209

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Jak masz ochotę zapraszam do wawy to pomozemy...

Bimmer Retrofit Polska

Zajmujemy się diagnostyką, kodowaniem, programowaniem, naprawą sterowników, doposażenia moduły BMW, konwersją BMW z importu, DVD FREE, CIC seria F i E, BMW APPS, imp. naprawczych kodów FSC

Nasza firma posiada w BMW AG status External Service Partner

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Montowalem juz taki zestaw. Z fotelami nie ma wiekszych problemow, ale wiązkę trzeba polożyć. Z tego co pamietam to fotele chodzą na lin-busie.

pozdro

B.

Kolego Bartek-Carfix. Przełożyłem już cały środek. Fotel pasażera działa bez problemu (włącznie z elektrycznym zakłówkiem). Niestety fotel kierowcy nie działa w ogóle. Czy jesteś w stanie pomóc w temacie ? Coś powinienem dokupić? Pociągnąć wiazkę?

Proszę o pomoc.

Opublikowano

jakie miałeś oryginalne wyposażenie , wydaje mi się że fotel pasażera nie posiada instalacji. W takim przypadku musisz doprowadzić LIN_BUS

podaje link do schematów:

http://wds.spaghetticoder.org/en/e60/Complete_vehicle/body/Seats_%285_Series_E60_E61%29/

Bimmer Retrofit Polska

Zajmujemy się diagnostyką, kodowaniem, programowaniem, naprawą sterowników, doposażenia moduły BMW, konwersją BMW z importu, DVD FREE, CIC seria F i E, BMW APPS, imp. naprawczych kodów FSC

Nasza firma posiada w BMW AG status External Service Partner

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
jakie miałeś oryginalne wyposażenie , wydaje mi się że fotel pasażera nie posiada instalacji. W takim przypadku musisz doprowadzić LIN_BUS

podaje link do schematów:

http://wds.spaghetticoder.org/en/e60/Complete_vehicle/body/Seats_%285_Series_E60_E61%29/

Dziękuję za link.

Oryginalnie były fotele odsuwane manualnie (była dźwignia), a odchylane i podnoszone elektrycznie

Aktualnie są włożone w pełni elektryczne (zagłówki też elektryczne) i z pamięcią.

Fotel pasażera działa. Fotel kierowcy w ogóle.