Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam E36 316 z 92r. zgubiłem jedyną pare kliczyków:( mam pytanie czy jest w tych rocznikach imobilajzer w kluczyku? moze jak bym wymontował stacyjke dorobili mi by na podstawie stacyjki kluczyk? prosze pomożcie:( jestem załamany

Opublikowano
W tym roczniku raczej nie bylo immo w kluczyku.W ASO powinni dorobic na podstawie numeru VIN koszt klucza z immo ok 170 zl czas oczekiwania ok 2 tygodni.
Opublikowano

immo w kluczyku byl w standardzie od konca 1993 roku (chyba od wtedy jak weszly silniki m43) i dorobienie kluczyka wlasnie takiego z immo kosztuje okolo 150zl brutto bylem niedawno pytac bo sie zastanwialem czy robic nowy kluczyk czy kupic tylko wklad z bateria i zaroweczka ;]

a jak nie jestes pewny czy masz immobilliser w kluczyku to pokaz fotke tego kluczyka, bez immo jest taki cienki jednolity a z immo ma logo bmw w kolorze i jest grubszy, ma tez lampke...

kluczyk bez immo:

http://images.channeladvisor.com/Sell/SSProfiles/30059794/Images/BMW51211900892_A.jpg