Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam 320i jest dziwna reakcja silnika po odpaleniu na zimnym faluja obroty i drzy silnik a do tego dochodza z okolic wanosa dziwne stuki jakby jakas srubka sobie latała tam, ustaje to po chwili jakies 30 sekund popracuje i jest ok błędów zadnych nie ma i nie moge dojsc co to moze byc
Opublikowano
Odnawiam temat może ktos doszedł do forum kto miał podobny problem, po odpaleniu na zimnym obroty faluja trzyma obroty około 1tys nagle spadna tak do 700-800 i znowu do 1tys przy tych spadkach słychac w okolicach vanosa taki stukot (jakby jakas srubka w rozrzadzie siedziała) po przepracowaniu okolo 30 sekund na wolnych obrotach obr spadaja do 800 i stoja normalnie, mam dziwne wrazenie jakby on na zimnym szczytywał dane i przełanczał sie w tryb awaryjny, dodam ze auto mam rok czasu odrazu po kupnie wymieniłem czujnik połozenia wałka na Meyla(nie wiem czy ma to jakies znaczenie) mam ten problem juz od samego początku gdy te auto mam