Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

koledzy prosze o pomoc mam zamiar kupic e32 750il

jedynym makamentem jest ze silnik lekko dymi jak sie wkreca na obroty co to moze byc

Opublikowano

Na jaki kolor dymi?

Na biało - płyn chłodniczy przedostaje się do komory spalania,

Na niebiesko - olej przedostaje się do komory spalania,

Na czarno - za duża dawka paliwa w stosunku do powietrza, ale w benzynowym silniku to raczej rzadkość.

Która opcja by to nie była, naprawa w V12 tania nie będzie.

Nikt nie będzie mi mówił, jak mam żyć, bo nikt za mnie nie umrze.

Opublikowano
koledzy prosze o pomoc mam zamiar kupic e32 750il

jedynym makamentem jest ze silnik lekko dymi jak sie wkreca na obroty co to moze byc

Przejedź tym autem z 10-15 km i potem zobacz, czy dymi. Silniki M70, gdy mają powyżej 200 tys/a innych już nie ma/, często gdy dłużej postoją i są tylko odpalane dla demonstracji to poddymiają na niebiesko...

Opublikowano
W takim wypadku należałoby wymienić uszczelniacze zaworowe, a nie twierdzić, że wszystkie pow. 200 tys. km przebiegu "tak mają"...

Opublikowano
W takim wypadku należałoby wymienić uszczelniacze zaworowe, a nie twierdzić, że wszystkie pow. 200 tys. km przebiegu "tak mają"...

Może kolega zmieni sobie nicka na Kolumb?! :) Przecież gość chce dopiero kupić auto, więc jak ma wymienić te uszczelniacze :lol:

Opublikowano

Nie miałem na myśli konkretnego egzemplarza, tylko Twoje stwierdzenie, że wszystkie m70 pow. 200tys. km przebiegu "tak mają"...

Co do problemu autora tematu, napisałem wyżej możliwe opcje i tyle.

Jeszcze jakiś problem?