Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanko w sprawie klimy,rok temu nabilem caly czynnik i teraz jechalem na wakacje i tu zonk klima bardzo slabo chlodzila a tu 1500 km jechalem w upale.I teraz pytanie czy to mozliwe ze juz nie ma czynnika,wiem ze rok temu wymienialem wentylator klimy i po nabiciu klimy jezdzilem z starym wentylatorem chyba z tydzien czasu i zacinal sie wentylator.Moze przez niego troche czynnika poszlo w cholere. :shock:

Opublikowano
Bardzo prawdopodobne. Jeśli by nie było czynnika albo było by go na tyle mało, że klima nie chodzi w ogóle to wtedy bym zastanawiał się nad nieszczelnością. Myślę, że wtedy przez duże ciśnienie w układzie uciekało systematycznie, a przez wakacje ubywało go przez samo używanie już sprawnej klimy. Pojedziesz do dobrego zakładu to wszystko sprawdzą wraz ze szczelnością. Bo ileś czynnika masz inaczej sprężarka by się nie załączyła