Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, mam problem z samochodem a mianowicie zgasł i nie chce odpalić... wiec rozkręciłem rurki wysokiego ciśnienia od pompy wtryskowej do wtrysków i kręciłem silnikiem [sprawdzalem czy podaje ON] okazuje sie ze podaje ale bardzo słabo...

dodam ze na plaku jak probowalem odpalic to silnik odpala i pracuje normalnie...

i moje pytanie jest takie: czy na 100% bedzie to wina pompy wtryskowej czy moze być to cos innego jeszcze?

dodam ze samochod mi sie popsuł w irlandii dla tego chce sam to zdiagnozowac i naprawic gdyz koszt tutejszej naprawy jest drogi, a ja pojechalem na okres wakacji popracowac i przywieść troche kasy do PL... za naprawe u mechanika miał bym pół drugiej takiej BMW...

prosze o pomoc w rozwiazaniu tej zagadki...

pozdrawiam

Opublikowano
Niestety pompa padła i nie wytwarza odpowiedniego ciśnienia, dlatego też nie ma zapłonu. Nic innego nie da się zrobić jak regenerować pompe. Lub ewentualnie jechać do kraju ze skrzynką plaka w bagażniku...
Opublikowano
samochod mi sie popsuł w irlandii dla tego chce sam to zdiagnozowac i naprawic gdyz koszt tutejszej naprawy jest drogi, a ja pojechalem na okres wakacji popracowac i przywieść troche kasy do PL... za naprawe u mechanika miał bym pół drugiej takiej BMW...

Jesli to pompa to wspolczuje . Ja w UK zaplacilem 1400 F za wymiane i naprawe pompy.Taniej bylo by przywiesc auto do polski poprzez laweciarzy.Biora okolo 2000zl.

Opublikowano

ja miałem podobny problem. jak odpaliłem na plaka to chodził normalnie i wyszło że miałem upalony sterownik od pompy wtryskowej.

sterownik został naprawiony i odpalał normalnie, jednak nie miał czasem mocy i po 3 tygodniach znów nie mogłem odpalić ale tylko raz bo później odpalał normalnie, zaprowadziłem to machera co mi to robił i ruszył znów coś w tym sterowniku i teraz i odpala i jest moc. niby sterownik upala się zazwyczaj jak pompa siada ale nie wiem jak w moim przypadku jest bo jeżdze dopiero miesiąc. ale jak na razie jest dobrze.

Opublikowano
ok dzięki serdeczne... postaram sie coś wykminić w tej irlandii... jak nie to powiem zeby mi wysłali z PL części a ja sobie tu poskładam... :?