Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Vehicle information

Type

Value

Type code WD71

Type 335D (EUR)

E series E92 ()

Series 3

Type COUPE

Steering LL

Doors 2

Engine M57Y

Displacement 3.00

Power 210

Drive HECK

Transmission AUT

Colour SPARKLING GRAPHITE METALLIC (A22)

Upholstery LEDER DAKOTA/CREAMBEIGE (LCGE)

Edytowane przez jasons
Opublikowano

Na pierwszy rzut oka przebieg nierealny, ale wierzcie mi jest w 100% prawdziwy.

I takie rodzynki się czasem zdarzają. Auto więcej czasu spędziło w garażu niż na drodze. I pomimo takie rocznika auto wygląda prawie jak nowe, skóry w świetnym stanie a lakier błyszczy, niezużyty myjnią i UV.

Opublikowano

Myślę że to to jakaś kaczka dziennikarska.

Firmę tworzą ludzie od lat związani z motoryzacją.

Opublikowano

Samochód trafił do Polski w 2007 w programie Premium Selection, sprowadzony specjalnie dla poprzedniego właściciela z przebiegiem 5 tys km. Tak więc przez 5 lat auto zrobiło ok 20 tys co jest niewiarygodne ale prawdziwe :-)

Dla każdego kto jeździł, słuchał V8 dźwięk diesla to dramat. Szóstką jeździłem 4 lata i kochałem ją za świetne osiągi i cudowne orkiestrę ośmiu cylindrów, czasem nienawidziłem jak się psuła, żeby ją później przepraszać jak znów mogłem nią pojeździć.

335d to fantastyczne auto i genialnych osiągach przy relatywnie niskich kosztach eksploatacyjnych. Dobrze że nagłośnienie jest dobrej klasy bo diesel to nie V8. W szóstce która była z 2004 roku wkurzał mnie brak możliwości odtwarzania mp3, pomimo aktualizacji oprogramowania programowaniu itp nie udało się tego uruchomić, a w trójce przy tym samym systemie CCC mp3 z płyty elegancko czyta. Nie rozumiem dlaczego w szóstce nie ma tej miłej rączki co podaje pas. Genialne rozwiązanie. W szóstce zawsze musiałem się gimnastykować.

Miejsce dla kierowcy i pasażera jest nieco mniej, to w końcu mniejsze auto, za to z tyłu siedzi się wygodniej niż szóstce i jest więcej miejsca.

Przed zakupem 335d oglądałem i przymierzałem się do E93 3.0d, ale auto pomimo że dużo młodsze nie zachwyciło mnie ani silnikiem ani zachowaniem na drodze. Rozczarowała skrzypiącym dachem i przeciętnym prowadzeniem. w 335d pomimo sportowego zawieszenia auto prowadzi się jak po szynach, mam też aktywne wspomaganie które uwielbiałem w szóstce.

Więcej pewnie powiem po kilku miesiącach.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Widać po aucie, że przebieg malutki - pozazdrościć :)

Ładna kolorystyka, jedynie drewno trochę dziadkowo wygląda.

Opublikowano

Co do drewna, to jedyna rzecz która prawdopodobnie wymienię. Choć przyznam że po miesiącu już mi się jakoś opatrzyło.

Zmienić na inne listwy to w zasadzie prosty zabieg, tak więc ten detal nie miał absolutnie żadnego wpływu przy podejmowaniu decyzji o zakupie.

Opublikowano

Kolega KoKoS zrobi Ci z tymi listwami taki bajer, że nikt tsk nie będzie miał na dzielni ;)

Fajna fura :cool2: A juz przebieg to marzenie...:)

E30 325i 1988, Lachsilber met, M Technik II,Recaro,BBS,BMWSoundSystem.

Seria 3 - 4ever :)

Opublikowano

Ja myślałem jak kupowalem swoją 335d z tego samego roku (z twoją to prawie rodzeństwo jednojajowe bo moja 13 dni młodsza :mrgreen: ),

że mam niski przebieg i cieszylem się jak dziecko a ty znalazłeś takiego rodzynka :shock: :shock: :shock:

Aż trudno uwierzyć. Napisz na PW z ciekawości ile daleś ;)

A po za tym ładna e92 :cool2: choć jak dla mnie trochę za "elegancka" :twisted:

Opublikowano
Bardzo ładny egzemplarz... Fajnie by było, gdybyś utrzymał ją w takiej "eleganckiej" stylizacji. Dla mnie te m-pakiety to już trochę nuda... ;)
Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
Opublikowano
Auto jak 3er E92 rzeczywiście jest grzeczne i eleganckie. Póki co takie pozostanie. Na tą chwilę wróciłem do nowych dywaników beżowych i auto jest jeszcze bardziej ascetyczne i dostojne a zarazem ciepłe i baaardzo jasne. W sobotę będę robił chip w GC-S, zobaczę jak wygląda seria i co można sensownego i bezpiecznego wymyślić.
Opublikowano
Jasons poszło pw do Ciebie ale już nie musisz opisywac różnicy w jeżdzie bo tutaj przeczytałem :) Super autko, właśnie takie wnętrza mi się podobają, lecz nie skreślam agresywniejszego wnętrza jak ma kolega Michał czy Marcin. Sportowe autko połączone z elegancją, już nawet to drewno mi się podoba :)
Opublikowano

Jestem po pierwszej modyfikacji u kolegi Grzegorza, wykres wkleję jak tylko go dostanę mailem.

Wynik 315 KM i 644 Nm

Auto to przysłowiowa rakieta. Przy mokrej nawierzchni zrywa przyczepność do 4 biegu. Do tego auto mocarnie się odpycha praktycznie od każdej prędkości. Jadąc 180 na autostradzie po dodaniu gazu nadal gwałtownie przyspiesza. Póki co nie zauważyłem prędkości przy której zaczęło by jej brakować tchu. Nie testowałem maksymalnej prędkości (zdjęty limiter) ale widać że auto ma spory potencjał i zamknięcie licznika to najmniejszy problem. Na koniec spalanie. Tankowałem rano w Katowicach Vpowera - trasa - Kato - GCS i z powrotem średnie 8,3 l. (wskazanie z kompa). W tym było deptanie na hamowni, choć nie wiem jak mocno to wpływa na wynik spalania.

Dzięki Grzegorz

Wykres

http://img31.imageshack.us/img31/1089/bmw335d286kmwykres.jpg

Uploaded with ImageShack.us