Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam i przedstawiam mój problem, moze i błachy, ale dla mnie jest :evil: od niedawna zauważyłem,że w trakcie jazdy kiedy zmieniam biegi skrzynia wydaje jakieśdziwne zgrzytanie , może nie do końca zgrzytanie ale po prostu głosno nastepuje zmiana, do tej pory było cichutko. Mam wyciek na zimeringu i troche cieknie ale nie dużo, zamirzam to zrobić ale po zimie pewnie. Czy moze to być powód, że zmiana nastepuje głosniej niż zwykle. Jak zmieniam na postoju biegi wszystko jest okej. Miałem ostatnio przypadek, że jadąc na 3 biegu gdzies przy 60km/h przez przypadek zamiast zmianic z trojki na czworke wlączyłem dwójke :mad2: , no ale prędkośc była coś około 60km, nie np 120 jak tu już ktoś na forum pisał i nie wiem moze jestem przewrażliwiony ale to może od tego , nie mam pojęcia. Moje auto to 316i m40. napiszcie prosze moze ktoś miał taki przypadek, bo wku.... , mnie to na maksa zwlaszcza, że do tej pory było okej, no poza mrozami -30 :cry: gdzie na poczatkuzanim auto sie nie rozgrzeje troszke, to biegi moga wchodzic trudniej dzieki za pomoc z gory
Opublikowano
Jeśli poziom oleju jest dobry to chyba się synchronizatory kończą :(
Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano
Nie wiemczy poziom oleju jest dobry poinno sie wylewac jak się odkręci korek wlewu tak? A skoro mam wyciek delikatny ze skrzyni na zimeringu to poziom może byc troche mnniejszy, ale nie wiem musze podjechac na kanał bo tak w garazu i siebie tego nie zrobie :(