Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przymierzam się do zakupu e32 z silnikiem r6 3.0 lub 3.4. Mam do was zasadnicze pytanie, czy jest możliwość odpalania i jazdy wyłącznie na lpg?

Pb było by odłączone ponieważ zbiornik paliwa potrzebny mi będzie do wożenia ON. Jeśli tak to na jakiej instalacji i jak to sie ma dla silnika? Pozdrawiam.

Opublikowano

Jeśli będzie to tania instalacja mieszalnikowa to da rade.

Ale nie będzie to dobre dla silnika.

Poza tym zadając takie pytanie na forum miłośników BMW, chyba ewidentnie zabłądziłeś.

Nikt nie będzie mi mówił, jak mam żyć, bo nikt za mnie nie umrze.

Opublikowano
Poza tym zadając takie pytanie na forum miłośników BMW, chyba ewidentnie zabłądziłeś.

Dlatego też nie chciało mi się nawet nic pisać...

pozdrawiam Bartek
Opublikowano

Napisałem tutaj iż, wiem że otrzymam dobrą i konktrętną odpowiedz od osób które mają pojęcia na temat buni. szkoda że nie ma 7-demek (e32) w dieslu ;(

a jeśli jest jakaś lepsza instalacja gazowa? nie da się przerobić?

Wiem że szkoda silnika, ale te auto ma służyć do jazdy i cieszenia się z niej, oraz zarobku na mnie i na siebie.

A wiem że te silniki są pancerne jak odpowiednio dba sie o nie.

Opublikowano (edytowane)
E32 nigdy nie był samochodem do zarabiania a napewno nie w ten sposób,wszystkie e32 mają elektroniczny wtrysk paliwa,gaz to dość spory wydatek,proponuje kupić jakieś auto z dużym zbiornikiem paliwa na gaźniku i zamontować gaz 1 generacji,Mercedes w124,stare audi 100 itp. Edytowane przez marek1132
Nur bmw e32
Opublikowano
E32 nigdy nie był samochodem do zarabiania a napewno nie w ten sposób,wszystkie e32 mają elektroniczny wtrysk paliwa,gaz to dość spory wydatek,proponuje kupić jakieś auto z dużym zbiornikiem paliwa na gaźniku i zamontować gaz 1 generacji,Mercedes w124,stare audi 100 itp.
Nur bmw e32
Opublikowano
Nie wiedziałem że audi i Mb jest na gaźniku :shock: nie pytałem czy e32 na daje się na taki zarobek. Chce aby te auto dawało radość z jady no i zarabiało, napewno jest taka instalacja która podejdzie do e32 gdzie można uruchomić silnik bezpośrednio na gazie. szkoda silnika ale on u mnie nie pojeździ dłużej niż 1,5 roku.
Opublikowano
Nie wiedziałem że audi i Mb jest na gaźniku :shock:

A jednak,poszukaj a znajdziesz.W niższych temperaturach nie da rady,reduktor musi być ogrzewany płynem chłodniczym.

Nur bmw e32
Opublikowano
Pod granicą ukraińską widziałem do tego celu przystosowane Passki B3 z powiększonymi zbiornikami. Kup takie coś i nie zawracaj sobie głowy BMW. Widać że nie dorosłeś jeszcze do tej marki.

pozdrawiam

qba_m

Opublikowano
Może mamy inne zastosowania samochodów. U Ciebie spełnia jeden punkt (Niedzielna jazda BMW, picowanie itp) Zaś u mnie kilka puntków. Zbyt mało wiesz na temat granicy Ukraińskiej i tym podobnym. Rozmawiałem z pewnym posiadaczem owej bemki i mówił że ma zwykła instalacje i nieźle chodzi, a odpalanie z lpg nie stanowi problemu oprócz zimy, pompke paliwa ma odłączoną. Tylko trzeba dbać o przewody, świece itp wtedy nie ma mowy o żadnym wystrzale, prychaniu itp.
Opublikowano

Może przemówi do Ciebie fakt, że takim Passatem jak wspomniał qba zarobisz więcej, bo mniej pali...

Szkoda auta na takie eksperymenty, a po tym wszystkim dojdzie kolejny niezadowolony właściciel, który wyrabia marce taką a nie inną opinię, bo auto mu się psuło, nie chciało jeździć na gazie, dużo paliło itp.

Nikt nie będzie mi mówił, jak mam żyć, bo nikt za mnie nie umrze.

Opublikowano
Może mamy inne zastosowania samochodów. U Ciebie spełnia jeden punkt (Niedzielna jazda BMW, picowanie itp) Zaś u mnie kilka puntków. Zbyt mało wiesz na temat granicy Ukraińskiej i tym podobnym. Rozmawiałem z pewnym posiadaczem owej bemki i mówił że ma zwykła instalacje i nieźle chodzi, a odpalanie z lpg nie stanowi problemu oprócz zimy, pompke paliwa ma odłączoną. Tylko trzeba dbać o przewody, świece itp wtedy nie ma mowy o żadnym wystrzale, prychaniu itp.

Kup sobie inne auto, a nie niszcz tego co kiedyś było stworzone wysiłkiem wielu inżynierów. Jeżeli masz inne cele niż niedzielna jazda dwudziestoparoletnim BMW to znaczy, że będziesz kolejną osobą, która jeszcze bardziej upodli wizerunek posiadaczy tych samochodów.

pozdrawiam Bartek
Opublikowano

Nie dowierzałem w to co czytam . Widzę ,że nie masz kompletnie pojęcia o BMW 7er i instalacjach gazowych - nie chce mi się Ci tłumaczyć co i jak - ale odpuść sobie 7er i nie psuj wizerunku tego modelu . Jak mówili inni kup sobie paska albo coś w ten deseń a nie 20 letnie BMW które pali 20l gazu ...

Dla większości z nas na tym i tematycznym forum ten samochód jest samochodem "weekendowym " - dlatego też odpuść dalszą dyskusję .

Opublikowano

W prawdzie macie i też racje, zaś paska to oni tam znają dogłebnie. O BMW nie mają pojęcia. gazu może palić i 25l/100km tam on kosztuje niecała 1zł/l. Podoba mi się e32 ale po co mi 2 samochody? skoro moge mieć jeden który będzie mi dawał przyjemność z jazdy oraz zarobek.

aa swap e32 na jakiegoś miłego diesla?

Opublikowano

Podoba mi sie bardzo e32 i dźwięk tds-a do tego chip i auto ma jakieś 170km i wyższy moment obrotowy.

Ale pytanie czy to jest gra warta świeczki?

Opublikowano
Podoba mi sie bardzo e32 i dźwięk tds-a do tego chip i auto ma jakieś 170km i wyższy moment obrotowy.

Ale pytanie czy to jest gra warta świeczki?

Ze swapem diesla do E32 wywołałeś zażenowanie połowy tego forum :mad2:

Odpuść sobie BMW.

pozdrawiam

qba_m

• 3 tygodnie później...