Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów :) Jestem tutaj nowy więc jeżeli założyłem temat który już jako podobny istnieje to przepraszam ale nie mogłem znaleźć podobnego problemu do mojego . Mianowicie podczas jazdy na gazie auto nie trzyma wolnych obrotów gdy z przykładowo 3 tyś obrotów wrzucę luz to od razu gaśnie ( na paliwie też się to czasami zdarzy) , drugi problem to przy więcej niż 3 tyś obrotów odcina gaz i przelącza na paliwo po czym jak zmniejszą się obroty spowrotem wskakuje na gaz. Gdy zgaśnie na gazie to czasami jest problem z jej odpaleniem , nie wiem kręci ładnie a nie chce zapalić tak jakby zeszło paliwo ;/ mniej więcej po 15 min odczekania odpala. Kolejny problem który ujawnia się na gazie jak i na paliwie to przymułka do około 3 tyś obrotów oraz delikatne szarpanie . Proszę was o pomoc bo już po prostu nie wiem co mam z tym zrobić a przyznam że jest to uciążliwe , jeżeli nie macie pomysłów to może polecicie jakiś dobry warsztat w łodzi co by się tym zajął . Pozdrawiam. Dodam jeszcze ze bylem na kompie i wyszedł czujnik polozenia wałka rozrzadu który wymieniłem i nadal jest to samo ;/

MOJE BMW : E36 323i M52 touring 1998r. SEKWENCJA LPG

Opublikowano
sprawdz dolot czy jest szczelny czy guma w zadnym miejscu nie jest pęknieta, filt powietrza i czy wszystko jest dobrze skręcone. Moim zdaniem musisz się wziąć pierw za bezyne tz. jesli na bezynie bedzie chodziła ok to zostanie ci gaz nie wszystko naraz. sprawdz przewody wysokiego napiecia czy nie mają przebicia ( mozesz to zrobic w nocy , jak bedziesz miał kable wysokiego napiecia ze swiecami na wierzchu to odpal motor i zobacz czy nie widac przebłysków. ) co do gasniecia na biegu jałowym to musisz sprawdzic i wyczyscic silniczek krokowy odpowiadający za to . Jak chodzi na benzynie czy odpala ok czy nie gasnie na jałowym biegu, czy przez cały zakres obrotów jest ok i czy przuspieszenie auta jest normalne. Od kiedy masz gaz !!??? i od kiedy zaczeły sie problemy.
Opublikowano
po mojemu gdzies traci zasilanie komp lpg i dlatego tez odpalic na pb nie dalo sie sie ecu lpg ja mam diego g3 i tak jest po odpieciu kompa lpg nie szlo zapalic na pb poszukaj przetarc zwarc lub przepalonych bezpiecznikow
jedynakk
Opublikowano
po mojemu gdzies traci zasilanie komp lpg i dlatego tez odpalic na pb nie dalo sie sie ecu lpg ja mam diego g3 i tak jest po odpieciu kompa lpg nie szlo zapalic na pb poszukaj przetarc zwarc lub przepalonych bezpiecznikow

tez mi sie zdaje ze to gaz bedzie winien.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

tez mi sie zdaje ze to gaz bedzie winien.

Dokładnie sprawdź wszystkie przewody od komputera gazowego ja też tak miałem ze STAG4. Kilka kabelków się poprzecierało i auto szalało na bęzynie i gazie. Dobry gazownik znajdzie problem w pół godziny i będzie po problemie jeżeli nie masz o tym pojęcia lepiej nie ruszaj.

Opublikowano

po pierwsze napisz jaka to instalacja lpg

po drugie jak nie trzyma obrotow wolnych to zle masz ustawione obroty wolne w sterowniku lpg u mnie sa to punkty p1 i p2

po trzecie jak szarpie w okolo 3000 obr to masz znowu za bogata mieszanke ustawiona lub trzas wtrysku gazu zlewa sie w tym miejscu z czasem paliwa pb ja mialem to na 5 biegu jak przy 30km deptalem gaz do spodu zaczynal szarpac trzeba bylo zmodyfikowac nachylenie

po czwarte jedz do gazownika i popros zeby to ustawil a nieobraz go i nie mow co i gdzie ma zrobic te H... maja takie specyjalne cenniki dla takich za patrzenie na rece + 100% za to ze wiesz lepjej +500% ceny normalnej

a co lepsze nie ukrywaja tego

nie wiem z kad jestes ale jak by co pisz moge ci pomuc tylko musisz do mnie przyjechac

jedynakk
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.