Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A jezdzi ktos na calorocznych? Slyszalem tu na forum glosy sprzeciwu ale najlepioej byloby zaslyszec opinii kogos kto cos takiego ma :) Oczywiscie kupuja cos calorocznego mam na mysli opone z gornej polki za 800-900 pln.

Jak juz pisalem bede chcial kupic drugi komplet felg. Standard to 17'' jednak zastanawiam sie czy 18" sa ok (napewno lepiej wygladaja) i czy nie jest zbyt twardo w i tak juz mega twardym X3 :)

Witamy serdecznie,

Zapraszamy do przeczytania naszego artykułu dotyczącego opon całorocznych.

W zależności jaka będzie twoja decyzja czy rzeczywiście inwestować w opony całoroczne, czy letnie i zimowe będziemy starać się pomóc. Prosimy też o podanie obecnego rozmiaru wraz z indeksem prędkości i nośności,

Pozdrawiamy,

Rezulteo :)

Wszystkie opony do BMW i najnowsze informacje ze świata opon na http://www.rezulteo-opony.pl

Śledź nas na: Facebooku oraz na Twitterze https://twitter.com/rezulteo_opony

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam,muszę zakupic opony zimowe do swojej X3.Rozmiar 235/55/17 zastanawiam się nad Nokian-ami,ale są 2 modele WR A3 I WR G2.Czy ktoś jezdzi na tych oponach i możę coś powiedziec?A może jakaś inna firma.

Na jakich wy oponach zimowych jezdzicie??

Ja mieszkam w gorach i taka opona musi sobie poradzic w większą ilością śniegu.

Opublikowano

One chyba różnią się tylko bieżnikiem i tym ze G2 jest dedykowana do SUV-a

Ja mam te Nokiany na autach i jak dla mnie rewelacja :wink: :wink: :wink:

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

Nie mówcie nic o zimie - wychodzi na to, że pierwszy raz od jakiegoś czasu będę jeździł bez kolców... jak sobie przypomnę jak to jest...

Tata w XC90 lata na Nokianach - możliwe że te G2 - pełen zachwytów. W poprzednim aucie miałem Goodyear UltraGrip 500 - także świetnie mi się jeździło.

Opublikowano

W ubiegłym tygodniu na większym parkingu przed markietem w Montrealu zrobiłem przegląd jakie to ludziska kapcie mają.

Czym droższy SUV tym jeszcze są na zimowych , a tu już lato. 80% jeszcze na zimówkach.

Trochę mi się ulżyło bo ja też :? Tylko że ja to w lecie to robie nie wiecej jak 2tys km bo pomykam autkiem z pracy.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

Do krajowego to już teraz zamówiłem zimówki bo z przodu jak kupiłem to były Miszelki a z tyłu Continental , hm... trochę się obawiałem że system trakcji możne wariować , jeszcze nie zmieniłem , chyba poczekam do zimy, zresztą i tak jest mało jeżdżone.

Zdecydowałem sie wziąć :Nankang Snow Viva 2 235/55R17 103 V XL, w Kanadzie mają uznanie a w PL to tak sobie.

Zdecydowałem się na typową na zamiecie śnieżne bo rodzinka po górach.

Czy ktoś miał takie gumy ?

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.