Skocz do zawartości

tlumik koncowy 325i --> 328iT?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Tłumik jest inny, w 2,8 jest klapka na jednej z rur, sterowana zaworem.

Ja mam zrobione tak:

W tej chwili układ wydechowy MG motorsport bez kata, z dużym tłumikem środkowym i końcowym od M3 E36.

Ale zakupiłem już układ wydechowy od 2,5 E46 i teraz będzie tak:

-od kolektora do tłumika końcowego ukł.od E46 na końcu tłumik M3, a że e46 ma kata w kolektorze, czyli w układzie który kupiłem kata nie ma.

2,0-2,5-3,0 układ wydechowy środkowy ma taki sam, różnią się tylko końcowym.

Tłumik, który pokazałeś praktycznie tylko wygląd ma taki sam ja oryginał. Jest zrobiony z jakiejś blachy, która na pewno szybko zardzewieje. Kiedyś kupiłem nie oryginalny tłumik do E30 325, po roku czasu było to samo jak przed wymianą. Oradzałbym kupno takiego tłumika.

Ja na twoim miejscu kupiłbym używany od E46 np. 2,5 lub 3,0 lepszy będzie używany oryginalny, od jakiejś podróbki. Układ wydechowy który kupiłem ma 20tyś przebiegu, wygląda jak nowy, jak zrobię zdjęcia to pokażę.

Często można spotkać takie tłumiki na allegro, a od 2,5 E46 ja mogę Ci sprzedać za cenę tej podróbki.

Myślę, że wszystko jasno wyjaśniłem

Pozdrawiam.

http://img638.imageshack.us/img638/9205/panoramaaut.png