Skocz do zawartości

Immobilasier - raz działa, raz nie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów

Problem dotyczy wspomnianego w temacie immobilisera

Czasami zaskoczy i załączy zapłon, czasami nie, nie ma żadnej reguły, bywa ze siedzę w aucie i po 30 razy wkładam i wyciągam kluczyk, aż załapie.

Wykluczyłem błąd po stronie kluczy, bo tak samo przedstawia się sytuacja na kluczu zapasowym jak i głównym.

W trakcie jazdy auto nie gaśnie.

Pytanie czy to wina wyrobionej wkładki ;|, wtyczka stacyjki (sprawdziłem organoleptycznie, wygląda ok), czy samego immo?

Gdzie znajdę elementy immo w kolumnie kierownicy?, czy i jak w razie co, połączyć go na stałe?

Pozdrawiam

MJ

Opublikowano

po podłączeniu pod kompa nie ma ani słowa o immo, a kostkę wypiąłem i sprawdziłem, na pierwszy rzut oka O.K

Kostka jest solidnie osadzona zabezpieczona zaciskiem, nie ma możliwości najmniejszego ruchu, przewody trzymają się mocno, brak śniedzi...

jak jeszcze mogę sprawdzić to połączenie, gdzie fizycznie znajduje się immo?

Opublikowano
Jeli nie ma bledow w komputerze silnika i EWS-ie to to na sto procent nie jest immo. No chyba ze masz jeszcze jakies inne nie fabryczne.