Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zakładam nowy temat gdyż nigdzie nie mogę nic znaleźć na temat tej diody.

Zapaliła się, szczerze mówiąc nawet nie wiem kiedy i jakich okolicznościach i za cholere nie chce zgasnąć. Pali się nie zależnie czy zapłon włączony czy nie, auto zamknięte czy otwarte, świeci się non stop.

http://wyspa2126.strefa.pl/BMW/5.JPG

I teraz pytania:

Od czego jest ta dioda/co sygnalizuje?

Jak ją wyłączyć?

Za wszelkie podpowiedzi z góry bardzo dziękuję.

Opublikowano
Prawdopodobnie jest to dioda informująca o nastawieniu czasowym "przewietrzenia" lub jeśli jest to webasto. Nie wiem na 100% bo E39 miałem jakieś 3lata temu.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Kontrolka ta sygnalizuje na 2 sposoby:

1) świeci ciągle - to znaczy, że uaktywniony/zaprogramowany jest jakiś konkretny czas wentylacji/przewietrzania wnętrza

2) mruga - tzn, że właśnie w tym momencie kabina jest w trakcie wentylacji/przewietrzania.

Jeśli chcesz to wyłączyć to:

1) wciskasz przycisk z symbolem zegarka

2) w dolnych - przypisanych do przycisków - napisach powinieneś zobaczyć (jeśli po angielsku) napis "HEAT OFF" (będzie to zdaje się pierwsza z lewej funkcja przypisana do klawiszy dolnych/długich) - naciskasz wtedy LEWĄ część tego klawisza.

I analogicznie - jak będziesz chciał to uaktywnić to wtedy będzie miał napis "HEAT ON" - naciśniesz lewą stronę klawisza. Tam są jeszcze oczywiście jeszcze do ustawienia 2 czasy wentylacji pod postacią klawisza/napisu [1 TIMER 2] - czyli np żeby wentylował Ci rano, kiedy wychodzisz z domu i chcesz jechać autem do pracy oraz np po południu kiedy chcesz po pracy wsiąść do przewietrzonego już auta bo na dworze jest sauna więc w aucie to już w ogóle piec.

Pzdr.