Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dane z forum TdiRacing a dokładnie z najnowszego niemieckiego Auto Bild`a.

Jeszcze w 2006 roku planuje BMW dojść w silniku 2.0d do 200 KM w serii, a silnik 3.0d będzie miał biturbo z mocą 250 KM i 300 KM (czyli ten silnik z 535d).

Ufff, swoją drogą to nie myślałem, że będzie 3.0d biturbo w E90 - będzie niezły szatan. Dali ten silnik w dwóch wariantach mocy bo pewnie nie chcą pchać już 2.5d z e60/e61.

Jest do czego dążyć, trzeba kończyć te studia i zająć się czymś dochodowym.

No i coś dla maniaków benzyny (sam bym nie pogardził :twisted: ):

BMW zamontuje w nowym M3 wolnossący silnik V8 o mocy 425 KM.

Raczej to są informacje już pewne a nie wyssane z palca.

P.S. O i pytanie do Admina /o ile można/ ile średnio forumowicze generują postów /nie było mnie dwa dni i nie mogę nadrobić zaległości/ ?

• Moderatorzy
Opublikowano
P.S. O i pytanie do Admina /o ile można/ ile średnio forumowicze generują postów /nie było mnie dwa dni i nie mogę nadrobić zaległości/ ?

Dziś średnia dzienna od początku istnienia forum to 121 postów. Ale zważywaszy na fakt że na początku było tych postów koło 20 dziennie to dziś tak naprawdę trzeba liczyć się z liczbą pewnie około 150-180 lub więcej dziennie.

Pozdrawiam

Admin

Opublikowano

:norty: Fajne te nowe diesel'ki będą :dance: Mam nadzieje, że ten silniczek z 300 KM wrzucą kiedyś do Coupe :mrgreen: :wink: Ile to będzie miało momentu 600Nm? Więcej ? :twisted2:

Co do M3, fajnie że nie zdecydowali się na turbo - kiedyś czytałem, iż konkurencja jest już tak silna że pozostało im(BMW) tylko włożenie turbiny do następnej M3...a tu prosze - można :roll2: :clap:

Czekam z niecierpliwością na premiery...

Łukasz

E30 316 BAUR TC (w renowacji)