Skocz do zawartości

E36 320i cabrio. Sportowe zawieszenie i el. szyby. POMOCY !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, potrzebuje pomocy tych którzy mieli już taki problem ze swoją bawarką. Moje pytanie dotyczy dwóch spraw w tym samochodzie. Mianowicie, jakie możecie doradzić sprężyny w tym samochodzie na tył, najtwardsze i najtańsze - koszta w sumie nie grają aż takiej roli. Nie mam sportowego zawieszenia i chciałbym spróbować jak narazie z samymi sprężynami. Mam felge 17" i wystaja mi około 1cm poza nadkole auta, przy jeździe w 2 lub 3 osoby na naszych "idealnych polskich drogach" opona zostaje mi na nadkolu. Moje pytanie, jakie sprężyny lub inne wasze trafne propozycje.

Kolejną sprawą jest to co spotyka się w cabrio/coupe.

Gdy otwiera/zamyka się drzwi powinny one uszczelniać itp. Jadąc po drodzę, niekoniecznie nierównej szyby "świrują" uszczelniają się po czym opuszczają jakieś 5-10 mm. Co z tym zrobić poza wymianą tych zamków w karoserii.

JESTEM SWIEŻYM UŻYTKOWNIKIEM e36 więc proszę o mądre rady, nie śpię na pieniądzach. :cry:

POZDR. :wink:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
witam kolego, takze posiadam taka bunie i kupilem ja na sportowym zawieszeniu i nikomu bym tego nie polecal... ale jesli jeszcze nie masz sprezyn sportowych na tyl to posiadam takie i oddam za male pieniadze pozdro
Opublikowano
a co do tych szyb to wystarczy wymienic krancowki same a zamkach ale na 99 proc bedzie to krancowka w tylnej klapie chodzi mi o ta od dachu jest ona z prawej strony patrzac z tylu auta
Opublikowano

Przydałby się komplet sprężyna plus amortyzator, ewentualnie mtechnik.

Polecam zestaw weitec dobra cena/jakość. A unikał bym chińszczyzny lub tych podkładek gumowych heh