Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam ogromny problem z wolnymi obrotami w e34. Problem polega na tym że nie ma ich wcale. Aby uruchomić ten obiekt muzealny należy trzymać cały czas nogę na pedale gazu bo inaczej poprostu się go nie odpali, a z tym też jest ogromny problem. Później należy trzymać nogę cały czas na gazie i trzymać obroty powyżej 1000 obr. Powyżej tej granicy chodzi wyśmienicie, szybko się wkręca i równo pracuje jednak niżej telepie silnikiem by w końcu zgasnąć. Dodam że jakiś czas temu czyściłem eml - elektroniczną przepustnice bo takową posiadam i od tamtej pory zaczeły się problemy. Silnik nie posiada gazu, a przepływomierz jest sprawny ponieważ przepinałem ze sprawnego auta. Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuje.
Opublikowano
Wyczyść jeszcze zawór biegu jałowego. Chociaż jeśli zaczęło się od czyszczenia przepustnicy to raczej tam szukaj.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321

Opublikowano
Wyczyść jeszcze zawór biegu jałowego. Chociaż jeśli zaczęło się od czyszczenia przepustnicy to raczej tam szukaj.

Przecież kolega napisał, że ma EML, czyli nie ma zaworu biegu jałowego...Wygląda na to, że coś uszkodziłeś w przepustnicy jak ją czyściłeś.

pozdrawiam Bartek