Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z moja BMW. Wziąłem się za wykasowywanie info serwisu na desce wg instrukcji która jest tu na forum. Chodzi o to ze pali mi sie na czerwono samochód na podnosniku i mała kontrolka od ręcznego hamulca mimo że nawet nie jest zaciągnięty. Niestety juz po jutrze mam wyjazd na wakcje czy to nie bedzie w niczym przeszkadzało czy musze podjechac pod komputer i to wykasowac. klocki na tylnych kołach sa jeszce w miare

prosze o porade

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przedewszystkim czytamy pisze to juz na forum !!

jeden z czyjnikow od klockow przetarl Ci sie ,polecam wymniane i nie wkladanie w klocki ,poprostu klocka jeszcze jest czujnik leci czysty marketing to jest i ludziska klocki wymieniaja :mrgreen:

p.s polecam sciagnac ksiazke od swojego wozu tam sa opisane wszystkie ikonki i rozne rzeczy

Opublikowano
Czyli mówisz że ta kontrolka od ręcznego hamulca informuje tez że juz trzeba wymienic z tyłu klocki?? oraz jak mi sie pali na głównym ekranie info na czerwono samochód na podnosniku to nie bedzie w niczym mi koligowac w wyjeździe na wakcje??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nie bedzie podjec obojeteni do jakiegos sklepu i kup czujnim tylkoz z trw 40zl koszt i wymien to trwa 15 min i masz pewnosc !ale to na 100% czujnik nie bedzie z niczym koligowac ale by mnie to denerwowalo :cool2:
Opublikowano
Zauważyłem ze jak zapalam to kontrolka od ręcznego zapal sie pierw na pomarńczowo i zaraz jest już czerwona. czy to symbolizuje że mam zużyte klocki na tyle, bo jak sie im dzis dokładnie przyjrzałem to jednak są już zjechane dośc czyli by czujnik już się wytarł??
  • Zarejestrowani
Opublikowano
Czujnik jest przy klockach... Jak jedziesz na wakacje to zrób sobie lepiej przegląd auta i jak zbliża Ci się koniec klocków to lepiej je wymień (razem z czujnikiem).
Opublikowano
Z tego co kojarzę, to wciskane. Przy zakupie klocków zwróć uwagę, jakiego systemu masz hamulce (ATE czy Lucas/TRW).