Skocz do zawartości

Spuchnieta chłodnica wody

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Chciałem podzielic sie doswiadczeniem z powracajacym problemem spuchnietej chłodnicy. Generalnie zniszczyłem 2 chłodnice co prawda używane ale oryginalne.

Srednio po przejechaniu 500-700 km problem spuchnietej chłodnicy powracał. Po wymianie korka od zbiorniczka wyrównawczego problem znikł i jest spokój od ok 1500 km

chłopaki z ASO BMW twierdzą że jeszcze innym obiawem uszkodzonego korka są pekajace zbiorniczki wyrównawcze potwierdzone kumpel miał taki problem

Pozdrawiam

Opublikowano

Czesc

Zapytam od razu nauczony doswiadczeniem: masz LPG? :) jaki reduktor? Nie puszcza gazu do ukladu chlodzenia?

--

japu

Opublikowano
Motyw z LPG jak najbardziej do sprawdzenia w następnej kolejności, sam to przerabiałem. Reduktor magic III i wbijanie gazu do płynu chłodzącego. Na szczęście u mnie tylko poszedł zbiorniczek. Co prawda chłodnicę też trochę wyduło od spodu ale od roku nic się z nią podejrzanego nie dzieje. Ale jakby nie było, zagadkę miałem przez dobry miesiąc :duh:
Opublikowano
  • Autor
Instalacja ma 2000 km we nie sadze żeby byk to reduktor.
Opublikowano
Sądzisz czy nie sądzisz to chyba lepiej się upewnić, jak mocniej przyciśniesz to sobie zaparkuj, poczekaj jakiś czas i jak bedziesz odkręcał korek to powąchaj czy nie daje troszkę gazem. Ja sprawdziłem to w trochę hardcorowy sposób, ale od tego momentu byłem pewien. Przystawiłem zapalniczkę do zbiornika wyrównawczego i tam ujrzałem mały płomień, sprawa była jasna.
Opublikowano
Jak masz reduktor magic III to on często puszcza gaz przez oring w ciecz chłodniczą
Opublikowano
  • Autor
Mam reduktor OMVL dream polskie wtryski i polska elektronike to nie jest wina reduktora zrobiłem od wymiany juz 2,500 km i jest wszystko ok. W moim przypadku winny był korek.