Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Chciałem podzielic sie doswiadczeniem z powracajacym problemem spuchnietej chłodnicy. Generalnie zniszczyłem 2 chłodnice co prawda używane ale oryginalne.

Srednio po przejechaniu 500-700 km problem spuchnietej chłodnicy powracał. Po wymianie korka od zbiorniczka wyrównawczego problem znikł i jest spokój od ok 1500 km

chłopaki z ASO BMW twierdzą że jeszcze innym obiawem uszkodzonego korka są pekajace zbiorniczki wyrównawcze potwierdzone kumpel miał taki problem

Pozdrawiam

Opublikowano

Czesc

Zapytam od razu nauczony doswiadczeniem: masz LPG? :) jaki reduktor? Nie puszcza gazu do ukladu chlodzenia?

--

japu

Opublikowano
Motyw z LPG jak najbardziej do sprawdzenia w następnej kolejności, sam to przerabiałem. Reduktor magic III i wbijanie gazu do płynu chłodzącego. Na szczęście u mnie tylko poszedł zbiorniczek. Co prawda chłodnicę też trochę wyduło od spodu ale od roku nic się z nią podejrzanego nie dzieje. Ale jakby nie było, zagadkę miałem przez dobry miesiąc :duh:
Opublikowano
Sądzisz czy nie sądzisz to chyba lepiej się upewnić, jak mocniej przyciśniesz to sobie zaparkuj, poczekaj jakiś czas i jak bedziesz odkręcał korek to powąchaj czy nie daje troszkę gazem. Ja sprawdziłem to w trochę hardcorowy sposób, ale od tego momentu byłem pewien. Przystawiłem zapalniczkę do zbiornika wyrównawczego i tam ujrzałem mały płomień, sprawa była jasna.
Opublikowano
Mam reduktor OMVL dream polskie wtryski i polska elektronike to nie jest wina reduktora zrobiłem od wymiany juz 2,500 km i jest wszystko ok. W moim przypadku winny był korek.