Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Brakuje mi już pomysłów.

Bmw e34 silnik m60 - nie mogę się połączyć z silnikem. Ze skrzynią i innymi modułami łączy się bez problemu.

Próbowałem Inpą i DISem .Mam fejs od Nerwusa. Fejs działa, bo łączy się z e38.

Napięcia w gnieździe diagnostycznym:

Pin 14 - 11.85 V

Pin 15 - 10.6 V

Pin 16 - 11.5 V

Pin 17 - brak pinu

Pin 19 - masa jest

Pin 20 - 11.5 V

Próbowałem odłączać licznik i pompę ABS.

Samochód posiada dokładany alarm i instalację LPG.

Jakieś pomysły ? Co jeszcze można sprawdzić ?

marek
Opublikowano

W disie masz włączony tryb "fister off"?

Sent from my MT11i using Tapatalk 2

Moduł do własnej konfiguracji świateł E39 sprzedam!

icon3.png BMW E36 316i M43

icon1.pngBMW E61 530D M57N

• 1 rok później...
Opublikowano
Wielka szkoda jakby ktoś był tak miły i podpowiedział co moze być łącze sie z innymi modułami ale silnika nie idzie ruszyć posiadam fejsa od Nerwusa. Dziekuje wszystkim z góry za Pomoc E34 540 M60
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam ;-)

Też miałem interfejs od Nerwus'a (ADS COM) i u mnie było jeszcze gorzej bo ani e34 540 z 1993 ani e38 740 z 1997 nie chciały się komunikować, DIS i INPA kompletna cisza. Byłem przekonany że "coś niedomaga" po mojej stronie (laptop, oprogramowanie) a koniec końców okazało się (w tym miejscu pozdrowienia dla Nerwusa, było trochę nerwów ale skończyło się dobrze :wink: ), że po prostu ten interfejs z tymi autami może mieć problemy. Kupiłem inny interfejs i wszystko działa bez problemów tak więc Ciebie raczej czeka to samo.

Pozdrawiam Vikingb.

Opublikowano
No to kolego czekam na jakieś info od Ciebie jaki to interfejs? i tak dalej jak byś był tak miły oczywiście. Czekam na Pw bo reklamy nikomu robić nie będziemy dziekuje za Pomoc ;)
  • 3 tygodnie później...